Nu får du pengar tillbaka på parkering i p-garagen när du cityshoppar i Södertälje

Från årsskiftet blir det möjligt att få tillbaka pengar på p-biljetten när du handlar i Södertälje Centrum.
– Det finns gott om parkering i citys fyra p-garage och äntligen får vi till att kunderna som handlar får rabatt på sitt köp när de parkerar i garagen. Och den gäller veckans alla dagar, säger en nöjd Aljosa Lagumdzija, centrumchef i Södertälje.

Nu får du pengar tillbaka på parkering i p-garagen när du cityshoppar i Södertälje

Systemet bygger på att du får 20 kronor i rabatt när du shoppat för minst 200: – hos anslutna citybutiker, restauranger, caféer och frisörer.
– Det är enkelt att parkera i citys p-garage, fortsätter Aljosa. Alla fyra ligger mitt i stadskärnan och det är bekvämt att parkera i ett varmt garage och slippa snöslask. Om du inte testat så gör det. Du kommer att märka hur smidigt det är.

Märta Jirjis tror att den nya satsningen kommer att tas väl emot.

Märta Jirjis butikschef på Kicks håller med. Butiken är en av de cirka 80 butiker som är med från start i Södertälje Centrums nya satsning på parkeringsmöjligheter veckans alla dagar i city.
– Vi tycker att p-bonus är ett fantastiskt sätt att erbjuda dig som kund billigare, ja till och med ibland gratis parkering när du handlar. Det är inte ovanligt att shoppa för 200 kronor och det ger ju 20: – tillbaka.

Det finns gott om lediga platser i P-garagen

Aljosa Lagumdzija

Det innebär att den cityshoppare som handlar för 200: – på olika köpställen kan komma upp i rabatter motsvarande flera timmars parkering i p-garagen.
– Butikerna i city erbjuder bra shopping med en riktigt bra mix i utbudet. Här finns privatägda butiker blandat med de stora kedjorna. Och allt utvalt för att passa cityminglare, fortsätter Aljosa och fortsätter:

– Många av oss som gärna shoppar i centrum uppskattar personlig service och det har de flesta av citys butiker uppfattat.

Missa inga viktiga uppdateringar – Följ oss på Facebook!

Märta på Kicks håller med.
– Vi lär känna våra kunder och kan hjälpa till med att hitta rätt produkter på ett helt unikt sätt, säger hon. Vi träffar dig som kund och kan prata igenom exakt vad du behöver. Och på samma serviceinriktade sätt jobbar många av butikerna i Södertälje Centrum.

Aljosa instämmer och menar p-bonusen förenklar för folk som tar sig med bil till city.
– Vår vision är ännu fler besökare i stan och att Södertälje City som mötesplats präglas av mångfald och puls, säger han. Det är här man träffas, tar en lunch och äter gott, upplever och inspireras av shopping och trender. P-rabatten är ett första steg mot ett alltmer livfullt city under alla dagar.

P-rabatten gäller hos anslutna butiker, restauranger och caféer. Vilka dessa är syns genom att köpstället har en särskild dekal vid kassan eller entrén: ”Här får du parkeringsbonus”.
– Du måste visa upp din p-biljett för att få din p-rabatt när du handlar under parkeringstiden. I faktarutan nedan ser du exakt hur det går till, säger Aljosa och fortsätter:

– Shopping och mingel i Södertälje Centrum är en viktig del av nöjeslivet. Nu är det också möjligt att parkera bekvämt, varmt och tillgängligt mitt i stan och ha nära till allt. Med p-rabatt, avslutar Aljosa Lagumdzija, centrumchef i Södertälje.

Läs mer om parkeringsbonusen här

Så här får du shoppingbonus på din p-biljett

P-bonusen gäller i Södertälje Centrums fyra P-garage.

I P-husen Telgehuset, Luna och Tellus (Åhlénshuset):

  • Lös p-biljett som vanligt i P-automaten.
  • Riv isär biljetten i perforeringen.
  • Lägg en del av biljetten på instrumentbrädan.
  • Ta med den andra på shoppingturen.
  • Visa upp den medhavda p-biljetten vid köp (minimum 200: -) hos anslutna butiker, caféer, frisörer etc.
  • Få 20: – rabatt på ordinarie pris i butiken du handlar i.
  • Och ta med biljetten till nästa butik, café, frisör och få rabatt även där.

 

I Kringlan:

  • Ta biljett vid infarten till bommen.
  • Ta med biljetten på shoppingturen.
  • Visa upp den medhavda p-biljetten vid köp (minimum 200: -) hos anslutna butiker, caféer, frisörer etc.
  • Få 20: – rabatt på ordinarie pris i butiken du handlar i.
  • Och ta med biljetten till nästa butik, café, frisör och få rabatt även där.

 

P-bonus gäller vid ett köptillfälle (minimum 200: -) per köpställe.  Men självklart kan du handla på flera ställen under parkeringstiden och få p-rabatt. Gäller alla dagar i veckan.