Covid-19 är här – Claes Svensk på Handel Söderhamn: ”Nu är det viktigare än någonsin att vi handlar lokalt”

Nu i coronatider behöver de lokala företagen mer än någonsin tänka nytt och anpassa sig efter kundernas nya behov. Men framför allt behöver de Söderhamnsbornas stöd, och de behöver det nu.
– Det är viktigare än någonsin att stötta vår lokala handel, när företagen i vår stad står inför tuffa utmaningar. Alla kan göra skillnad, menar Claes Svensk.

Nu är det viktigt att stötta Söderhamns butiker och stadskärna, menar Claes Svensk, samordnare på Handel Söderhamn. Ett sätt är att köpa det lättanvända presentkortet som gäller i över 40 butiker och verksamheter i Söderhamn.

Besöksantalet i Söderhamns stadskärna har minskat drastiskt i samband med Coronavirusets framfart och åtgärderna för att stoppa viruset slår hårt mot företag i besöksnäringen, bland andra butiker, restauranger, caféer och hotell. Hur länge det kommer hålla i sig är oklart, men experter och myndighetsrepresentanter verkar eniga om att det kommer att ta tid.

– Detta gör det viktigare än någonsin att stötta våra lokala företag på alla sätt vi kan. Gör vi inte det, kommer vi troligen, när dammet har lagt sig, att vakna upp till en väldigt tom och öde stad. Men jag och du kan göra skillnad! Känner du dig frisk och kry och inte tillhör riskgrupperna så kan du bidra genom att fortsätta handla, äta, fika och göra dina ärenden i stan. För dig som är hemma erbjuder många av Söderhamns företag hemleverans och take away, säger Claes Svensk, samordnare på Handel Söderhamn.

Claes Svensk framhåller alla de fantastiska företagare i Söderhamn, som brinner för sina verksamheter och som både genererar arbetstillfällen och skatteintäkter till kommunen.

– Det är du och jag som har makten i våra händer. Det är våra beslut som avgör om vi i framtiden kommer att ha en levande stad. En plats som är välkomnande och mysig. En plats där du kan promenera, ta en kaffe, umgås och lockas av det som finns i butikerna. Eller om stadskärnan efter coronaviruset blir en dyster och tom plats, menar Claes Svensk.

Läs mer om Söderhamns Cityförening här.

Exakt hur läget ser ut när denna text publiceras vet vi inte eftersom det kommer nya direktiv från myndigheterna varje dag.

– Men en sak är vi säkra på och det är att näringslivet och fastighetsägare har genomfört en rad förändringar, utvecklat nya tjänster och erbjudanden, för att nå ut med sina produkter till sina kunder, säger Claes Svensk och avslutar:

Vi måste hålla staden levande och stötta vår härliga stad genom denna kris. Ta hand om varandra och låt oss hjälpas åt.

I dessa tider är Söderhamns nya presentkort en perfekt gåva, allt för att stötta Söderhamns stadskärna och dess butiker. Ett företag kan ge bort presentkort till sina medarbetare och personal, och självklart kan privatpersoner köpa det till sig själv eller som en present till någon annan.
Presentkortet fungerar hos över 40 verksamheter och butiker i Söderhamn – här finns mer information om presentkortet och hur du gör din beställning. 

Några konkreta tips på vad du kan göra för att stötta Söderhamns handel just nu:

● Köp presentkort till dig själv eller någon du tycker om.

● Köp presenter som du redan nu vet att du ska ge bort längre fram.

● Passa på att unna dig en hotellnatt i stan och semestra på hemmaplan.

● Handla via lokala butikers webbhandel, använd dig av dessa möjligheter!

● Restauranger & caféer ställer om och erbjuder take-awy och/eller hemleverans.

● Dricksa. Har du möjlighet att ge lite extra dricks, även vid hemleverans, så gör det.

● Klicka like, kommentera och dela företagens inlägg i sociala medier.

● Lägg upp den där bilden från din favoritrestaurang och/eller butik på sociala medier.

● Signa upp på företagens nyhetsbrev och följ dem på sociala medier, håll dig uppdaterad på de förändringar och erbjudanden de skickar ut.