Tjugotusen par skor och en gul häst välkomnar alla

Ett äldre par åker sakta upp för rullbandet, slutdestination våning tre på Kupolen.
”Skohuset ska flytta, det har vi ju läst om”, säger paret i samförstånd. När den nya Borlänge Skohus loggan uppenbarar sig vid norra entrén på Kupolen är det faktum. Flyttrea står det på skyltfönstret. Klockan är åtta minuter över tio på förmiddagen mitt i den smällheta sommaren står luften står nästan still på köpcentret. I kassakön står det redan nio realisationslystna köpare med plånböckerna redo. Ewa Malmberg står bakom disken svarar på frågor, ler och tar betalt.

–Vi har funnits i Kupolen sedan starten för 28 år sedan nu flyttar vi, men bara ett stenkast från köpcentret, berättar ägaren Thomas

–Vi är ingen flashig skobutik utan mer familjefokuserad, berättar ägaren Thomas Johansson och fortsätter
–Vårt fokus ligger på barnfamiljer och äldre, vi älskar att hjälpa till och tro oss när vi säger att vi kan skor, efter 28 år i branschen har vi sett det mesta, ler han
–Vi har jobbat ihop sen starten för 28 år sedan Thomas och jag, vi är nästan som gifta, skrattar Ewa

Vi flyttar hellre än höjer priserna för våra kunder

Nu ska radarparet flytta. Skofamiljen med tio anställda, två tusen par skor och en häst flyttar från köpcentret i slutet av augusti. Lågprisbutiken Skohus måste ha låg hyra annars går det inte ihop och de jobbar ständigt efter att hålla priserna nere genom att köpa in stora volymer.
–Vi flyttar hellre än höjer priserna för våra kunder, konstaterar Thomas.

Ewa Malmberg och Thomas har sålt skor tillsammans i 28 år och det ska de fortsätta med. Barn har i alla tider älskat den gula hästen och givetvis följer den med i flytten.

Thomas var har du köpt dina skor?
 –Ha ha.. de här sandalerna har jag köpt av en skomakare i Grekland, skrattar butiksägaren och berättar vidare
–Men när mina barn var yngre hämtade de nog skor i butiken, det såg ut som om de hade nya skor hela tiden, minns Thomas.
Den som har missat flytten kan vara lugn. Ta bara sikte mot Stadium Outlet det är nämligen Borlänge Skohus nye granne, bara tre minuters promenad från Kupolen.

Nya butiken är ett lyft för både kunder och personal. Belägen intill stor parkering i markplan och dessutom med en mycket mer överskådlig butiksyta
–Luftkonditioneringen är riktigt bra på nya stället och vi slipper allt musikbrus som är här i centret, säger Ewa Malmberg.
Hon står och packar skor till en nätorder samtidigt som hon fläktar sig i ansiktet med handen.
–Dessutom kan vi äntligen sluta klockan 18 på kvällarna, det är ändå aldrig högt tryck från våra skoköpare mellan klockan sex till åtta på kvällen, meddelar hon.

Här kan du ta del av Skohusets sortiment

Kollegan Lin Hong ropar
–Ewa, du måste ta kassan för jag ska hämta skor ute på lagret! Skoproffset Ewa skyndar iväg.

Inredningen i det nya Borlänge Skohus skruvas ihop. Barnskor kommer finnas närmast ingången och bekvämare provstolar allt för att underlätta för kunderna.

Hela Sveriges Skohus satsar också stort på internethandel, allt för att underlätta för kunderna.
–Men vår fysiska handel ger fortfarande 90 procent av intäkterna, meddelar Thomas och fortsätter
–Det är lite kinkigt med dojjor, man vill gärna prova.

23 augusti slår portarna upp, Borlänge Skobutiks nya lokal och ägaren Thomas lovar riktigt bra priser samt skor till folkets alla fötter, från storlek 18 till 50.

23 augusti slår portarna upp i Borlänge Skobutiks nya lokal och ägaren Thomas lovar riktigt bra priser samt skor till folkets alla fötter

Missa inga nyheter! Följ Skohus på Facebook