Gorm Nordvall är fjärde generationens fastighetsmäklare

Systrarna Paola Ingeby och Petra Nordvall är ägare till SkandiaMäklarna i Örebro. Både deras farfar Hadar Sundberg och deras far Bo Sundberg har varit fastighetsmäklare. Idag arbetar Petras son Gorm i firman.
- Jag har jobbat här i snart ett och ett halvt år. Känns som jag har mäklaryrket i blodet, säger han och skrattar.

Paola Ingeby och Petra Nordvall.

Det är tisdag morgon, två dagar före Kristi himmelsfärdsdag. Solen har gått upp och ännu en ny dag väntar för fastighetsmäklarna på SkandiaMäklarna i Örebro.

– Då kör vi igång med veckomötet, säger Petra Nordvall, delägare och vd.
Att samla ihop alla mäklare till ett gemensamt möte är alltid svårt. De är ivriga att komma igång med att hjälpa sina kunder till nya framgångsrika bostadsaffärer.

Mäklaryrket går i arv
Medan Petra och Paola leder veckomötet, hur veckan gick och hur det ser ut framåt, sitter deras far Bo Sundberg i rummet bredvid. Trots att han är 70 år så är han fortfarande aktiv i firman.
– Jag är inte anställd, men jag fungerar som bollplank och rådgivare till mina döttrar, förklarar han. Han lägger snabbt till:
– Jag har det bästa av två världar, inget ansvar men kan fortfarande vara med och bidra med min erfarenhet och min kunskap.
– Bo har även erfarenhet från att mäkla och sälja kommersiella fastigheter, vilket kommer väl till pass nu när vi satsar extra på detta område, förklarar Petra nöjt.

Bo gläds åt Petras och Paolas framgångar. Och att nu se barnbarnet Gorm ta steget in i yrket gör det inte sämre. Bo började arbeta med sin far Hadar som fastighetsmäklare i Falun redan i mitten av 1970-talet. Han har sett hur yrket har förändrats.

– Det har bara blivit till det bättre. Idag finns regler och lagar som sätter kunden i fokus på ett helt annat vis än förr. Idag är mäklaren en oberoende mellanhand.

Ljus framtid
De senaste åren har varit bra. Örebro växer så det knakar och staden har en positiv befolkningstillväxt. Och framtiden ser minst lika bra ut.
– Idag är vi glada att vi tog beslutet att bygga ut våra lokaler och skapa ett showroom för våra kunder, berättar Paola.
– Och så vårt läge här intill Behrn Arena är perfekt. Många rör sig i området och det är lätt att hitta parkering, flikar Petra in.

Att anställa bra mäklare och medarbetare är A och O för att lyckas. Skandiamäklarna i Örebro har en bra grupp.
– De är fantastiska. Vi väljer våra mäklare med omsorg och noggrannhet, förklarar Petra som ytterst ansvarar för rekryteringen av nya medarbetare.

Veckomötet börjar lida mot sitt slut och alla mäklare börjar skruva på sig. De vill alla ut på fältet, där affärerna och kunderna finns. Personalmötet får en att tänka på när korna släpps ut i kohagarna om våren. De vill ut, känna sig fria och göra det dem gör bäst, vara ute på fältet helt enkelt.