Nytt namn på mäklarna som fokuserar på kommersiella fastigheter, hyreshus och lokaler

Skandiamäklarna kommersiella fastigheter i Mälardalen har bytt namn. De heter numera BLOKK Fastighetspartner och finns i nyrenoverade lokaler i Eskilstuna. Snart öppnar de också kontor i Stockholm. – Vi är inte längre geografiskt begränsade utan kan hitta de affärer som gynnar våra kunder bäst, säger Bosse Söderholm, delägare.

KOMMERSIELLA FASTIGHETER. – I och med nystarten som BLOKK Fastighetspartner kan vi jobba på det sätt som gynnar våra kunder optimalt, säger Bosse Söderholm med medarbetare i Eskilstuna.

Bakom BLOKK Fastighetspartner finns en gedigen kunskap. Bosse själv har jobbat med kommersiella fastigheter i nära 20 år och sammantaget med övriga 8 medarbetare är erfarenheten i företaget unik i branschen.
– Det nya är att vi nu också kan erbjuda andra tjänster med koppling till fastigheter. Det är därför vi kallar oss partner.

BLOKK förmedlar hyreshus, kommersiella fastigheter och lokaler.
– Vare sig du skall sälja eller köpa hyres-, industri-, affärs- eller jord- och skogsbruksfastigheter är du välkommen till oss, säger Bosse. Liksom om du vill hyra eller ha hjälp med att hyra ut en lokal.

Här hittar du aktuella fastighetsobjekt

Men också den som går i tankar på att bilda bostadsrättsförening hittar experter för det på BLOKK Fastighetspartner.
– En flerbostadshusägare som går i säljtankar har all anledning att informera sig om fördelarna med att en bostadsrättsförening köper huset. För hyresgästerna brukar det också vara en lönsam affär, vilket kan vara värt att kolla upp. Vi hjälper gärna till med information. Det är vanligt att hyresgästernas ingångspris ligger lägre än marknadsvärdet för bostadsrätter. Klart en win win situation alltså.

Inom BLOKK Fastighetspartner finns också ett gediget juridiskt och ekonomiskt kunnande.
– Hälften av försäljningarna hos oss är bolagsaffärer. Det innebär att många försäljningar är affärsöverlåtelser med aktier. Vi har under årens lopp lärt oss hantverket kring detta och upprättar exempelvis själva det aktieöverlåtelseavtal som andra anlitar externa kompetenser för. Det medför en tidsvinst som gör att affären går snabbare i mål.

”Nu breddar vi området vi jobbar med”

Inom en snar framtid utökas antalet kontor till två men BLOKKs ägare har även span på andra expansiva regioner.
– Kontoret i Stockholm öppnar inom kort. Och det finns planer på att ta oss vidare till andra städer i närheten. Men vi skyndar långsamt.

FLERA KONTOR. – Det är klart vi sneglar mot andra geografiska marknader också. Vi börjar med kontoret i Stockholm. Och skyndar långsamt, menar Bosse Söderholm.

Namnet BLOKK är inte taget ur luften. Fastän Bosse trodde det.
– Det var när min kompanjon Mats Källström och jag köpte fastigheten vi nu sitter i, som namnet BLOKK hade fladdrat förbi på en köpehandling från förr där det stod att Fastighetsaktiebolaget BLOKK förvärvade fastigheten 1970.  Men det var inget jag kom ihåg den där sommardagen då jag trodde varumärket var min idé. Insikten kom senare och ingav en bra känsla.

BLOKK Fastighetspartner huserar i byggnaden som på 1930-talet byggdes av AB Bröderna Stenborgs smidesfabrik. Lokalerna är nyrenoverade och snyggt inredda, med gammal fabrikskänsla bevarad.
– Det är läckert att det finns så mycket historia här. Och samtidigt något helt nytt. Det känns precis som det skifte företaget nu är inne i. Vi trivs kanonbra.

Och även om jobbet i de nya lokalerna redan smugit i gång, tänker Bosse med medarbetare fira det nya namnet BLOKK Fastighetspartner.
– Med början under två dagar bjuder vi in till After Work så här i adventstid. Med glögg och tilltugg. Välkommen hit och se hur vi har det, så berättar vi mera om hur vår nya satsning kan gynna dig som kund och samarbetspartner till oss!

 

BLOKK Fastighetspartner
Kungsgatan 78
Eskilstuna
Telefon: 016 – 542 02 00
E-post: info@blokkfast.se