Badparadiset som sticker ut: ”Här finns något för alla”

Härnösands simhall är mer än bara en simhall. Det är ett allaktivitetshus och en självklar mötesplats för människor i alla åldrar.
Ett av många populära events är sportlovsdisco – en stark tradition som lockat skolbarn till simhallen i 15 år.

Badparadiset som sticker ut: ”Här finns något för alla”

Den ringlande kön och stojet i foajén talar sitt tydliga språk. Förväntan hänger i luften – något roligt är på väg att hända. I 15 år har simhallen i Härnösand arrangerat sportlovsdisco.
– Det här är en stark tradition som många Härnösandsbor känner till, det är inkört och populärt, säger Annika Sohlin.

Hon arbetar i receptionen och är den första som möter glada och förväntansfulla barn och vuxna. Sportlovsdisco är inte ett disco i ordets rätta bemärkelse. Det finns inget dansgolv, utan discot betyder lek och stoj i bassängen till discolampor och häftig musik. Och det betyder gemenskap.
– Det är en lite annorlunda badupplevelse, förklarar Annika Sohlin.

Eventet riktar sig till barn från årskurs 1-5 och brukar locka mellan 200 och 250 besökare.

Simhallen i Härnösand är offensiv när det gäller aktiviteter för barn och unga. Inte nog med att man erbjuder både disco, en gratis baddag för barn samt flera familjedagar – det arrangeras även en allaktivitetsdag på höstlovet med rutschkanerace, dansstopp och frågesport bland annat.
– Simhallen är ett allaktivitetshus och har blivit en självklar mötesplats för många, säger Annika Sohlin.

Hennes kollega Dennis Flinkfelt instämmer.
–  Vi är stolta över vårt utbud. Relaxen är jättepopulär, vi har två gym, massor med motionsgrupper och en fin konferensdel. Vi vill att både barn och vuxna ska vilja vara här och känna sig välkomna.

Vill du veta mer om vad som händer på Simhallen – följ oss på facebook!

Simhallen är också med i Härnösandsbornas liv från det att de är bebisar. Här finns både babysim, minisim och simskola. Relaxen lockar många, och på söndagar är det öppet för familjer som vill testa Aufguss –  en bastuupplevelse där en värd sprider värme och dofter genom att vifta med en handduk.

En som gärna tar del av det rika utbudet är Jenny Karlsson. Hon har tränat både spinning och gymmet och besöker gärna relaxen med familjen på söndagarna.
–  Jag har tre barn, därför är jag här ofta då barnen gått i simskola. Simhallen har jättefina aktiviteter och det är så bra att de arrangerar något för sportlovslediga barn. Och relaxen är verkligen fin, säger hon.

11-åringarna Happuch Niringiyimana och Nike Heikkilä är nöjda med kvällen. Happuch hade aldrig tidigare besökt ett sportlovsdisco, men upplevelsen var över förväntan.
–  Det här var mycket roligare än jag trodde det skulle bli. Jag är ofta i simhallen eftersom jag tränar simhopp. Simhallen är bra, det kostar inte så mycket att komma hit, förklarar hon.

Nike däremot är en van sportlovsdiscobesökare.
–  Jag har varit här sedan jag gick i ettan. Det är kul för man träffar alltid en massa kompisar, säger hon.

Jonas Andersohn är simhallschef
–  Vi satsar extra på lovaktiviteter för att locka ungdomar och barnfamiljer till badet. För att barn och ungdomar ska få en bra upplevelse och tycka att det är kul att lära sig simma tror vi att aktiviteterna under lovet, tillsammans med en bra och lustfylld simundervisning, kan bidra till en ökad vattenvana och ökad simkunnighet bland medborgarna i kommunen, förklarar han.

 

Här kan du se våra öppettider