Sehlins Golv växer och anställer

Sehlins Golv i Sundsvall kombinerar nytänkande med god yrkesskicklighet. De har bland annat gått från att bara arbeta mot privatpersoner till att ta större uppdrag åt bland annat företag, organisationer och offentlig sektor.
– Vår verksamhet består till största del av golvläggningstjänster, men vi erbjuder även mer omfattande helhetslösningar, säger Robert Söderkvist, vd och delägare.
  • 1/3

    De golvmaterial som vi arbetar med har en lång livslängd och bra kvalitet

  • 2/3

    De golvmaterial som vi arbetar med har en lång livslängd och bra kvalitet

  • 3/3

    De golvmaterial som vi arbetar med har en lång livslängd och bra kvalitet

Golvföretag över hela Sverige skriker efter duktiga golvläggare. Sehlins Golv i Sundsvall är medvetna om bristen på kompetent personal.
– Det är ont om utbildningar, men det går att ta sig in i branschen på det gamla hederliga sättet genom att vara lärling. Vi är intresserade av alla som har ett intresse och framförallt en vilja att lära sig mer om yrket, säger Robert Söderkvist, vd och delägare.

Vi arbetar långsiktigt och målinriktat tillsammans med våra anställda för att skapa en sund och anpassad arbetsmiljö med ständiga förbättringar

Sehlins Golv grundades 1987 och deras mål är att alltid tillhandahålla hantverkstjänster av hög kvalitet. Bland deras uppdragsgivare finns företag, organisationer, aktörer inom offentlig sektor samt privatpersoner.
– Vi har låg personalomsättning, men vi växer och vi vill bli fler. Vi erbjuder ett fritt och kreativt yrke. Våra golvläggare brukar jobba i små team om två personer vilket innebär frihet under ansvar. De har hand om hela uppdraget från början till slut, säger Robert Söderkvist och berättar att de även erbjuder vidareutbildning till sina anställda i samarbete med några av deras leverantörer.

Vill du veta mer om vad vi kan hjälpa dig med? Då kan du läsa om våra tjänster här.

Sehlins Golv arbetar bland annat med alla typer av golvbeläggningar som till exempel plastgolv, linoleum, textila golv, parkettgolv och laminatgolv. Golvläggaren Thomas Wiklund är en av 15 anställda på bolaget. Han lyfter fram just bredden av projekt som en bidragande faktor till varför han trivs på jobbet.
–  Jag arbetar med både stora och små uppdrag. Det är bra eftersom det är lätt att tappa sugen om man bara arbetar med samma typ av jobb hela tiden. Det finns även utvecklingsmöjligheter – och det går att ha en bra dialog med ägarna, säger han.

De golvmaterial som vi arbetar med har en lång livslängd och bra kvalitet

Sehlins Golv åker regelbundet på fabriksbesök tillsammans med sina anställda. De har bland annat varit i Danmark och Holland. Robert Söderkvist kallar deras goda sammanhållning på bolaget för ett teamarbete.
– Det är viktigt för oss att både underlätta och avlasta golvläggarnas arbete som i vissa fall kan vara väldigt tungt för kroppen. Vi letar alltid efter bra hjälpmedel, men vi köper inte in något utan att de först har fått testa produkterna, säger han och berättar att de kommer att fortsätta att kombinera nytänkande med en god yrkesskicklighet.
– Vår vision är att ha ett bra och välmående företag där alla anställda trivs – och har roligt på jobbet.

Du kan också följa oss på facebook för att se vad som händer i vår vardag