Få kvarterets snyggaste gräsmatta – bekämpa mossan så här

Vädret börjar skvallra om sommar, och det är dags att väcka trädgården till liv. Än finns det tid att lägga grunden för en vacker trädgård. Att få en gräsmatta fri från mossa är enkelt – här är tipsen som gör grannarna gröna av avund.

Njut av gräsmattan – utan mossa i sommar. Foto: Thinkstock

Äntligen är det dags att njuta av gräsmattan! Det ska gungas och grillas och spelas kubb. Helst på jämnklippt smaragdgrönt underlag. Mossa i gräsmattan är ett vanligt fenomen. Tyvärr är den ute i god tid – redan vid en plusgrad börjar mossan växa. Men det finns en enkel lösning, nämligen mossbekämpningsmedel. I själva verket är du bara några få steg från den perfekta greenen.

Tre tips som ger dig en perfekt frodig gräsmatta – fri från mossa

1. Ta bort mossan och förbered gräsmattan 

När snön försvunnit är det dags att börja ta hand om gräsmattan. Börja titta efter mossa redan när tjälen släppt. För att effektivt få bort mossan kan du använda ett mossmedel som du sprider ut när mossan är fuktig. Mossan svartnar då inom ett par veckor och kan enkelt krattas bort. När snön försvunnit är det dags att börja ta hand om gräsmattan. Börja titta efter mossa redan när tjälen släppt. För att effektivt få bort mossan kan du använda ett mossmedel som du sprider ut när mossan är fuktig. Mossan svartnar då inom ett par veckor och kan enkelt krattas bort.

 

Efter behandling kan du enkelt att kratta bort mossan från din gräsmatta. Foto: Shutterstock

2. Gödsla gräset regelbundet 

När våren är på ingång är det hög tid att näringsbomba gräsmattan. Genom att gödsla stärker du rötterna, vilket är välbehövligt inför den långa växtperiod som sommaren innebär. Kom ihåg att ett starkt gräs även har bättre motståndskraft mot ogräs. Gödsla ett par gånger innan sommaren, och klipp sedan gräset regelbundet för en tät, frisk matta.

3. Hela trädgården behöver näring

Gödsel är trädgårdens eget skönhetsmedel. Alla växter behöver näring för att kunna växa sig starka och vackra. Med enkla medel kan du förbättra jordmånen och ersätta den näring som försvunnit – med en blomstrande trädgårdsprakt som resultat.

Fakta: Gräsmattans bästa vänner i sommar

 

 

 

 

 

 

 

Stroller Plus Mossa

Bekämpar mossan. Du kan starta med att Strolla gräsmattan redan vid en dygnstemperatur på 1 plusgrad, men det går också bra att börja senare. Tänk på att Strolla när gräsmattan är fuktig. Efter två veckor, när mossan svartnat, kan du enkelt kratta bort den.

 

 

 

 

 

 

 

Stroller Plus Gräsgödsel

Gödslar gräset. Gödsla tre till fyra veckor efter mossbehandlingen.

 

 

 

 

 

 

 

Stroller Blå

Får växterna att frodas i din trädgård. En klorfri allroundgödning för trädgårdens alla växter, frukter och grönsaker.