Här får du hjälp med att hitta kläderna som passar just dig

Det finns en butik i Sandviken där du får hjälp att hitta de kläder som passar dig och din stil! Butikens motto är: ”Kom in och kika, ha trevligt här och gå gärna ut utan att ha köpt något”.
 • 1/4

  Här får du hjälp med att hitta kläderna som passar just dig

 • 2/4

  Här får du hjälp med att hitta kläderna som passar just dig

 • 3/4

  Här får du hjälp med att hitta kläderna som passar just dig

 • 4/4

  Här får du hjälp med att hitta kläderna som passar just dig

Tina Hammarberg skrattar:
– Ja det låter ju inte riktigt klokt när man driver butik, säger hon. Men jag menar verkligen det: Vi här på Sandegårds i Sandviken vill verkligen ha det så. En glad, öppen atmosfär med många härliga möten utan känslan av köptvång.

Butiksdörren öppnas och in kommer tre kvinnor.
– Vi brukar vara här flera gånger i veckan, säger den ena. Det är kul att titta runt och se det nya som kommit in och bli inspirerad av Tinas och Alvas skyltningar och idéer.

Letar du efter inspiration? Spana in vår Facebook!

Tina välkomnar de välkända kvinnorna samtidigt som hon minns besöket hon hade för några dagar sedan. Det var ett par inbitna Sandvikenbor som kom in och som inte tidigare besökt butiken.
– Nästan varje dag har vi kunder i butiken som inte besökt oss tidigare. Det känns bra och det visar att trots att vi är en gammal butik från 1908 så hittar nya kunder till oss.

Sandegårds är dock allt annat än en gammalmodig butik. Här finns kläder i en stilren design. Plus trendiga detaljer som adderar det lilla extra.
– Säger jag klassiskt känns det som vi bara har marinblå tröjor från Newhouse. Vilket inte alls stämmer. Men det stilrena med kvalitet är kärnan i vårt koncept.

Samtidigt finns också den där blusen, tröjan eller detaljen som gör outfiten personlig.
– Jag och Alva gillar samma plagg trots åldersskillnaden oss emellan. Men vi kombinerar kläderna på helt olika sätt för att uttrycka vår personlighet.

Den som är för modern blir snart omodern

Just att få till den rätta kombinationen för att hitta ”sin stil” kan vara nog så svårt.
– Ta med din favoritkjol eller byxorna du älskar så ska jag utifrån plagget ge dig tre olika förslag på outfits, säger Tina. Jag värnar om hållbarhet och ser gärna att ett plagg har ett långt värde stilmässigt och i kvalitet.

Sandegårds dam- och herrkläders sortiment består därför av kvalitetsplagg. Tinas man Lasse, som också är delägare i butiken, är med vid inköpen och hans kunskap är ovärderlig.
– Lasse har varit resande i herr- och damkonfektion i 35 år så han kan allt om kläder och kvalitet, säger Tina och fortsätter:

– Vi har snygga kläder i olika prislägen. Och kvalitetstänket har vi med oss i alla inköp.

Ännu mer inspiration hittar du på vårt Instagram!

Tina älskar att driva Sandegårds och har nu gjort det i drygt fem år.
– Jag gillar när det händer saker i butiken. Som event för alla och speciella grejer för medlemmarna i kundklubben. Grupper och företag brukar boka egna kvällar i butiken som kan avslutas med ett restaurangbesök för den som önskar.

Nyligen firade Sandegårds 110 år och Tina för stolt butikens traditioner vidare. I samband med firandet kom ett ungt par in med en present.
– Under renoveringen av sitt hus hade de hittat gamla tidningar från 1935 med annonser från Sandegårds. I annonserna stod en slogan: En gammal affär med moderna idéer. Märkligt. Så tänker vi nu och så tänkte de för 83 år sedan. Det kallar jag hållbart, avslutar Tina Hammarberg på Sandegårds i Sandviken.