Kärleken tar plats i Ringströms nyrenoverade lokaler

Smyckesdesign när den är som bäst. Utsökt med ett personligt tilltal som bara riktiga proffs förmår att skapa. Det är Ringströms i Örebro.
– Butiken är helt nyrenoverad och nu låter vi kärleken till hantverket, smyckesdesign och det personliga mötet med kunden få ta plats i butiken.

OMSORGSFULLT. – I hantverket är det möjligt att fånga exakt det personliga uttryck som gör att ett smycke känns rätt för den som bär det, menar Melek Cicek och Richard Ringström guldsmeder på Ringströms i Örebro.

Det säger Richard Ringström guldsmed i den anrika smyckesbutiken som startades av hans föräldrar för 40 år sedan.
– Nu driver vi tre syskon butiken tillsammans. Mia, Patrich och jag.

I den nyrenoverade butiken är inredningen mjukt harmonisk och välkomnande stilren på samma gång.
– Vi vill bort från det klyschiga och att man ska vara på ett visst sätt för att komma in till oss. Det här är en mötesplats för människor som älskar det personliga uttryck ett smycke innebär.

”Smycken är kärlek”

Direkt innanför entrén möts man av smycken från kända designers som Ole Lynggaard, Georg Jensen, Efva Attling och Thomas Sabo exempelvis.
– Noggrant utvalda smycken, tidlösa och moderna på samma gång. Och här finns också vårt eget varumärke Ringströms with Love.

Richard är utbildad guldsmed med en stor passion för design, Mia är gemmolog – alltså expert på ädelstenar och Patrich är urmakare.  Lägg därtill Melek Cicek hantverkskunskap. Också han guldsmed som varit med mycket länge i företaget.
– Att vara två guldsmeder in house är ovanligt. Melek är så skicklig och grym också som fattare, alltså i hantverket med ädelstenar.
– Många kunder vet exakt hur det nya smycke man söker ska se ut. Andra vill ha hjälp att utveckla sina idéer. Och jag tycker det är jättekul att vara med i processen och se kunden riktigt nöjd. Jag brinner för att möta det personliga och vet också vad som är praktiskt möjligt att skapa.

WITH LOVE. – Välkommen in i våra nyrenoverade lokaler så hjälper vi dig att hitta din kärleksgåva till dig själv eller den du vill ge din uppskattning till, säger personalen på Ringströms i Örebro.

Han berättar om kvinnan som ärvt ett smycke från sin farmor men som inte gillade det. Av guldet designades ett nytt smycke.
– Tillsammans hittade vi en form som hon älskade och hon fick föra farmors guld vidare.

Återbruk i ett nötskal alltså. Samtidigt som guld och ädelstenar är en ren investering som är beständig över tid. Kärleken står högt i kurs hos Ringströms och det är Richard som står bakom designen i kollektionen Ringströms with Love. Inspirationen finner han i gränssnittet mellan gedigen tradition och en utpräglad trendkänsla.
– Idag kanske man väljer inte bara två vigselringar utan tre eller fyra som läggs till exempelvis när barnen föds. Lite smalare ringar, med olika stenar och infattningar.

Richard igen:
– Många män föredrar också att bära flera ringar utöver förlovningsringen. Eller ett armband med motsvarande budskap där olika detaljer möts, kontrasterar och uttrycker det som ska bli sagt.

Smycken manifesterar kärlek. Oavsett om det är en gåva, en uppskattande gest till sig själv, en bekräftelse på ny kärlek, äldre kärlek, återvunnen kärlek eller helt enkelt bara kärlek till det vackra.
– With Love finns med oss i allt vi gör här på Ringströms. Inte minst i mötet med våra kunder. Välkommen in i vår nyrenoverade butik, avslutar Richard Ringström, på Ringströms Guld och Ur i Örebro.