Bila till fjällen – här är 5 vägkrogar värda ett stopp

Skidsemestern till fjällen ska vara härlig och avkopplande, och det brukar den bli när man väl kommer fram. Men resan dit kan vara stressig, och under sportloven är det mycket trafik på vägarna. Därför är det extra viktigt att ta god tid på sig - och pausa. Här är 5 restauranger längs vägen från Gävle, där hela familjen kan fylla på med energi. 

Bila till fjällen - här är 5 vägkrogar värda ett stopp

Snart är det sportlovstider i Gävleborgs län och många ska skidsemestra i fjällen. I en fullpackad bil med barn som otåligt undrar hur långt det är kvar, kan snabbmaten på macken eller en drive-through kännas lockande. Planera istället för att kunna avsätta tid för ett ordentligt stopp. Att få i sig en rejäl måltid och sträcka på benen kan göra den långa bilresan både säkrare och trevligare. 

Korsnäsgården, Mora
Passerar ni Mora är den här restaurangen helt klart värt ett besök. Här är inredningen smakfull, maten supergod, och servicen i toppklass. Den trevliga personalen piggar garanterat upp vilken trött bilresenär som helst, och ger en härlig start på sportlovet! 

Lilla K´s Trädgård, Bollnäs
Missa inte att besöka den här pärlan om ni bilar genom Bollnäs – det kommer garanterat ge dig och familjen ny energi efter ett antal timmar i bilen. I den mysiga och inspirerande miljön kan ni njuta av riktigt god och fräsch mat, lagad från grunden. Här bakas alla möjliga bakverk, och för den som är mjölk-eller laktosintolerant är det lätt att hitta smarriga alternativ. 

Säkerheten i fokus i Renaults crossover KADJAR
Eftersom att du inte kan veta i förväg när faran är framme är Renaults crossover KADJAR utrustad med innovativa säkerhetslösningar så att du kan känna dig trygg bakom ratten. Renaults säkerhetsexperter har tänkt på allt kring säkerhet, så att du och din familj istället kan fokusera på er resa tillsammans.

Järvsö Creperie, Järvsö
Under vintermånaderna kan man besöka Järvsö Creperie´s bakficka, en kiosk som ligger på sydsidan av Järvsöbacken. Här serveras varm nystekt crepe och galette, läskande lemonad, varm choklad och extra gott kaffe. Vem blir inte sugen på att stanna till här? 

Sonfjällsgårdens Wärdshus & Hotell, Härjedalen
Den gamla byggnaden från 1892 är idag ett familjeägt hotell och värdshus. Här finns en hemtrevlig restaurang som erbjuder en härlig variation av lokalproducerade råvaror och maträtter. Förutom den goda, hemlagade maten här kan ni även njuta av oslagbar utsikt mot vackra Sonfjället. 

Kretsloppshuset, Mörsil
Ordet ”Kretsloppshus” dök upp på 80-90-talet och användes då för små kombinerade höns- och växthus. Det helekologiska, gröna tänket i kombination med den mysiga växthusmiljön här, är något som du inte vill missa – en restaurang för alla sinnen helt enkelt. 

Få plats med allt familjen behöver i Renaults crossover KADJAR
I Renaults rymliga crossover KADJAR får hela familjen gott om plats när ni ska ut och åka med bilen. I det generösa bagageutrymmet ryms allt som ni kan tänkas behöva ha med er – från skidutrustning till stora resväskor.