Här är franska staden du ska välja – istället för Paris

Möt våren på en härlig weekendresa!
Men vilken europeisk stad ska man egentligen satsa på?
Här är guiden till fem riktiga weekend-pärlor – som blandar klassiker med spännande uppstickare.

ANNONS FRÅN re:member

Våren är högsäsong för weekendresor.

Och det är inte konstigt: När termometern fortfarande kämpar för att ens närma sig nollstrecket här hemma, är vi många som längtar till ljuset, värmen, maten och upplevelserna i en europeisk storstad under ett par dagar.

Vi svenskar bokar allt fler weekendresor – de senaste åren har bokningarna skjutit i höjden, visar statistik från resebranschen.

Här nedan guidar vi till fem europeiska weekend-pärlor – och genom att boka med ditt re:member flex-kort, via kortets bokningsportal, kan få du rabatt på både resa och boende när nästa faktura kommer.

Från och med mars 2018 kommer du att få en kompletterande reseförsäkring på ditt kort. Om du betalar mer än 50 % av din resa med ditt re:member kreditkort ingår en kompletterande reseförsäkring samt avbeställningsskydd från försäkringsgivare ERV. För dig som gillar lite extra trygghet lanseras nu Trygghetspaketet. Där har re:member samlat några av de mest populära individuella tilläggsförsäkringarna i en produkt. Du kan välja att lägga till Trygghetspaketet på ditt kort för 129kr per år.

Dags för en weekendresa i vår? Missa inte att boka med rabatt – läs mer om hur du gör här!

Vilken stad väljer du?

 

MARSEILLE – SÖDERNS HETA SMÄLTDEGEL

Sugen på Frankrike i vår? Byt klassikern Paris mot Marseille.

I söder, vid Medelhavets strand, väntar nämligen denna smältdegel av kulturer, dofter och smaker som garanterat sätter avtryck.

Marseille är landets äldsta stad, och utsågs till kulturhuvudstad av EU så sent som 2013. Här samsas anrika byggnader med boutique-hotell, barer och spännande shopping. Och skulle Marseille, mot förmodan, inte vara nog så ligger såväl Rivieran som Provence inom räckhåll. Du hinner alltså kombinera storstad, strandhäng och storslagen natur under en och samma helg.

Missa inte: En utflykt till fängelseön If. Fästningen, som restes redan på 1500-talet, användes senare som fängelse och är berömt från Alexander Dumas litterära klassiker ”Greven av Monte Cristo”. Båtutflykten till ön ger dig dessutom en unik utsikt över Marseilles hamn och kustlinje.

Dags för en weekendresa i vår? Missa inte att boka med rabatt – läs mer om hur du gör här!

 

LONDON – SHOPPING OCH AFTERNOON TEA

Den brittiska metropolen håller ställningarna som ett av svenskarnas absolut populäraste resmål.

Fördelarna är uppenbara: förhållandevis kort flygresa och ett utbud i världsklass.

Shoppingen, musikalerna, pubarna och alla sevärdheter – London har verkligen något för alla.

För den shoppingsugne är de klassiska varuhusen Harrods och Harvey Nichols givna, och missa inte champagnebaren på femte våningen på Harvey Nichols.

På söndagar är Shoreditch värt ett besök. Området, som av många klassas som ett av Londons trendigaste, bjuder på vintage, coola designers och riktigt bra marknader.

Missa inte: Afternoon Tea på The Ritz. Hotellet vid Picadilly har serverat afternoon tea sedan det slog upp sina portar 1906. Vad sägs om en sandwich med rökt lax från Skottland, scones med marmelad och ett våningsfat med läckra kakor och desserter? I hotellets vackra Palm Court väljer du bland någon av de 18 tesorterna, och The Ritz är det enda hotellet i Storbritannien med en certifierad te-sommelier.

Så hittar du rabatten till din weekend-resa – kolla alla anslutna sajter här

KÖPENHAMN – HYGGE OCH MAT I VÄRLDSKLASS

I flera undersökningar pekas danskarna ut som världens lyckligaste folk. Varför? Tja, uttrycket ”hygge” är en del av svaret. Hygge kan enklast beskrivas som danskt gemyt – att njuta av det goda i livet tillsammans med människor man tycker om. Danskarna konsumerar till exempel flest stearinljus i världen.

För barnfamiljen är Köpenhamn en bra stad. Här finns både Tivoli och Zoo i centrala staden, och på Tivoli finns många attraktioner anpassade även för de mindre barnen.

Och när det kommer till maten kan vi verkligen snacka hygge. Köpenhamn är en av världens främsta matstäder och kan stoltsera med hela 15 restauranger med Michelin-stjärnor.

Missa inte: Restaurang Geranium. Vill du slå på stort, ska du boka bord på restaurangen som är den första i Danmark att belönas med maximala tre Michelinstjärnor. Med utsikt över Köpenhamns gröna koppartak och vindkraftverken i Öresund, kan vi garantera en upplevelse i absolut världsklass. Boka i god tid bara!

KRAKOW – MEDELTID OCH PRISVÄRD SHOPPING

Här har vi en riktig uppstickare på weekendfronten.

Krakow är en fantastiskt vacker stad vars medeltidskärna andas svunna tider. Upplev Polens kulturella pärla och njut av god mat, historia och bra shopping för alla plånböcker.

De stora sevärdheterna är Gamla Stan, de judiska kvarteren och slottet.

I mitten av Stare Miastro, som Gamla Stan heter, finns torget Rynek Glowny med sina hästdroskor, uteserveringar och barer. Här sprakar husen i vackra färger och bara byggnaderna är värda ett besök. Strosa omkring i marknadshallen Sukiennice och handla souvenirer till bra priser.

Vill du få en historisk resa tillbaka till Polens kommunisttid är baren Propaganda i de judiska kvarteren, med sin nostalgiska rekvisita, värd ett besök

Missa inte: Luncha som en polsk bonde! Den populära restaurangkedjan Chlopskie Jadlo låter dig dinera som en polsk 1900-talsbonde. Restaurangerna är lantligt inredda och på menyn står bland annat polska piroger, jägargryta och mustig rödbetssoppa.

Ansök om re:member flex enkelt här

PORTO – PORTEN TILL ATLANTEN

I Portugals näst största stad väntar god mat, historiska landmärken och ljumma solnedgångar i Atlanten.

Är det ditt första besök i Porto? Börja med att flyta genom staden på älven Duoro! Upplev charmiga torg, färgglada slott, stora herrgårdar och historiska kloster medan du flyter under stadens sex broar.

I hjärtat av staden hittar du marknadshallen Mercado do Bolhao, kanske den främsta symbolen för det mest genuina i Porto.

Marknaden är färgrik, lummig och livlig där både ljud och dofter ger en speciell upplevelse. Här hittar du färska råvaror som ostar, oliver, kött, bröd och det lokala vinet. Ett tips är att besöka de prisvärda bodarna och njuta av fisk som är så färsk att den troligen simmade i Atlanten samma morgon.

Missa inte: Livraria Lello. En av världens allra vackraste bokhandlar, upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Kärleken till böcker går att ta på. Och denna bokhandel var en viktig inspirationskälla till böckerna om Harry Potter, vars författare JK Rowling jobbade som engelsklärare i Porto i början av 90-talet.

Dags för en weekendresa i vår? Missa inte att boka med rabatt – läs mer om hur du gör här!

 

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 29 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74%-24,74% (2016-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67% vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24%, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

4 fördelar med re:member flex

re:member flex är kreditkortet helt utan årsavgift och med möjlighet till en individuellt satt ränta (för närvarande 9,74-24,74%)

Om du betalar hela beloppet när du får fakturan så blir det faktiskt ingen ränta alls.

  • Ingen årsavgift
  • Upp till 8 veckors räntefri kredit
  • Upp till 100 000 kr i kredit
  • Rabatt i över 250 webbutiker

Läs mer och ansök direkt här