Satsningen gav effekt för det lilla innovativa företaget i Sandviken – Fredric om lyftet: ”Är jättenöjda”

Aktiebolag, enskilda firmor, handelsbolag eller kommanditbolag. Qred hjälper både stora och små företag att växa.
Fredric Bergstedt, delägare på Howex i Sandviken, hyllar bolaget och deras företagslån.
– De tar verkligen hand om sina kunder. Vi är jättenöjda, säger han.

Sandvikenduon Fredric Bergstedt och Johan Skoog köpte Howex 2017. Tack vare ett företagslån från Qred har de kunnat satsa och nått nya mål.

Det finns tusentals företag i Sverige, men ibland saknar de kapital för att växa, anställa eller investera i nya produkter.

Howex är ett företag från Sandviken som verkar inom en smal bransch. De tillverkar kirurgiska benkvarnar som används av de flesta sjukhus i Sverige. De arbetar även med lasergravyr med fokus på allt från glas, metall och stålprodukter till industrin. Deras kunder består bland annat av privatpersoner samt svenska och internationella idrottsföreningar.
– Howex grundades 1994, men vi köpte företaget 2017. Vi är bara två anställda, jag och Johan Skoog som även är vd, säger Fredric Bergstedt, delägare.

Här finns mer information om Qred

Fredric Bergstedt och Johan Skoog driver Howex.

Det lilla företaget från Sandviken har byggt upp ett bra rykte i sjukvårdsbranschen genom åren, men efter ett tag fick de nya ägarna indikationer från sina kunder att de ville ha ett större chip i de kirurgiska benkvarnarna.
– Det kostar en hel del att uppdatera ett chip. Vi ansökte om regionalt stöd, men vi var även tvungen att gå in med eget kapital. Eftersom vi är ett litet bolag bestämde vi oss för att ta ett företagslån, säger Johan Skoog.

Howex arbetar bland annat med lasergravyr med fokus på allt från glas, metall och stålprodukter till industrin.

Det finns massor av företagslån på marknaden, men det var något med Qred och deras affärsidé som fick Fredric Bergstedt och Johan Skoog att känna sig trygga. Våren 2020 bestämde de sig för att skicka in en ansökan.
– Qred har jättebra rykte, bra bemötande och trevliga handläggare. Deras sätt att arbeta liknar en gammaldags bank, men på ett bra sätt. De tar hand som sina kunder som bankerna gjorde förr i tiden, säger Fredric Bergstedt.

Qred är störst inom små företagslån i Sverige, Finland och Danmark, med närvaro i Nederländerna, Belgien och Brasilien. De är specialister på företagslån och har gjort det snabbt, tryggt och enkelt för småföretagare att växa med rätt typ av finansiering. Ett år efter att Howex blev beviljade företagslånet har de fått in nya ordrar på deras uppdaterade kirurgiska benkvarnar – och de ser positivt på framtiden.
– Jag rekommenderar Qred till alla som är i behov av ett företagslån. Vi är nöjda, det finns inget att klaga på. Allt har fungerat jättebra, säger Fredric Bergstedt.

Läs mer om Qred och deras tjänster