Tvätta bilen med 5 liter vatten – Så går det till

Att tvätta bilen med ånga, är miljövänligt och enkelt berättar Hassan Fakari, Profsteam Västernorrland.

Tvätta bilen med 5 liter vatten - Så går det till

– Enkelt, miljövänligt och du slipper blöta ner händerna, så enkelt är det enligt Hassan Fakari, ägare till tvättkonceptet Proffsteam i Västernorrland.  Tvättkonceptet är helt enkelt en ångtävtt. Det är inte bara det enklaste alternativet för biltvätt idag, den förbrukar dessutom lite vatten och nyttjar inga miljöfarliga kemikalier.
–  Sa jag att vi tvättar bilen hemma hos kunden också, lägger Hassan till.

”I dagens Sverige kanske vi har inte tid och tid är pengar. Ibland man måste prioritera andra saker och därför hamnar biltvätten längs ner. Tänk att man kan spendera tid med familjen och samtidigt få bilen tvättad. Onödigt att spendera tid på biltvätt.”

Boka nu: Här hittar du lediga tider och priser

Tack vare metoden med torr ånga kan Hassan och Proffsteam erbjuda sina mobila tjänster där bilägaren behöver dem.
– Hemma eller utanför jobbet, du bestämmer var vi skall tvätta, berättar Hassan. Det är en miljövänlig teknik och de förbrukar mindre än 5 liter vatten per bil, medan det i en traditionell biltvätt används ca 100-150 liter.

Enligt kommunens rekommendationer ska man vid biltvätt se till att  Orenat vatten undvikas att gå ut i vattendrag och sjöar. Miljöanpassade bilvårdsprodukter användas.
Bilen vid tvätt stå på en grusplan eller gräsmatta och ska stå tillräckligt långt ifrån vattendrag, dagvattenbrunnar och dricksvattenbrunnar.

– Eftersom vi använder oss av ångtvättmetoden så förbrukas bara 4-5 liter vatten i ångform. Av detta rinner enbart ca 1-2 liter från bilen. För att fånga upp dessa 1-2 liter samt ta hand om partiklar som tas bort från bilen lägger vi gummimattor under bilen som fångar upp all smuts och vatten som rinner från bilen. Mattorna rengörs sedan på vår verkstad, där det finns oljeavskiljare, berättar Hassan.

Läs mer: Ångtvätt fungerar på det mesta

Vatten spelar en stor roll i vår värld och miljö, Vi på ProfSteam sparar på vatten och ser till att inga kemikalier når dagvattenbrunnar.
– Vi jobbar ute hos kunden och inte på någon tvätthall. Vi jobbar såväl dagtid, kvällstid som helgtid och hittar tider där våra kunders bilar inte används. Bilen kan vi tvätta där bilägaren ställt bilen medan de är på arbetet eller hemma på garageuppfarten, vart de vill, nästan säger Hassan och berättar vidare. Jag tycker det känns bra att kunna erbjuda ett miljövänligt alternativ, extremt lite kemikalier, nyttjar väldigt lite vatten och ger ett sådant bra slutreslutat.