Orsa laddar för mässa – här är allt som händer under mässhelgen

Nu är det äntligen dag för folkfest i Orsa. Shopping bland utställande företag, lokalt hantverk, föreläsningar, speeddating med arbetsgivare och modevisning med kända profiler är bara ett axplock av allt som händer under helgen.
– Mässan är ett fint tillfälle att vara lite extra stolta över vår bygd, säger Maria Spring, mässgeneral.

Tusse och Kalle Moraeus är två kända profiler som kommer närvara vid ExpoOrsa.

30 april – 1 maj laddar Orsa upp för årliga Expo Orsa och på programmet finns något för hela familjen. Eller vad sägs som över 100 utställare, uppträdande av Tusse och kommunalrådet på catwalken? Sedan hittar vi förstås även Kalle Moraeus, mångårig ambassadör för Orsa, i flera olika sammanhang under helgen.

– Orsa har alltid varit hemma för mig och jag brinner för min hemmakommun och vill att det ska gå bra för oss. Det är en ynnest att få verka här och nu känns det som att vi är tillbaka på riktigt igen. Förhoppningen är att vi ska kunna göra lite mer roliga saker framöver, säger Kalle.

Tillsammans med Conny Arvidsson som driver Born BBQ kommer Kalle prata grillning och svara på frågor om hur man får till den bästa såsen och marinaden. Räkna med både smakprover och grilltips.

Läs mer om mässan ExpoOrsa och få information här.

Sara Person, till vänster, har fått en ansiktsmålning.

Mässan är en fantastisk mötesplats både för att göra affärer, träffas och bara ha det trevligt. Under helgen kan du bland annat lyssna på en föreläsning om solceller och lära dig hur du kan göra för att sänka dina elkostnader, något som är högaktuellt i dessa tider. Pia Webb bjuder in till en föreläsning om hur man förbereder sig inför krissituationer.

– Det blir också mycket småaktiviteter i montrarna, som hunduppvisningar, prova-på-aktiviteter och förstås massor av nöje, mingel, musik och mat. Orsabjörnen, Torbjörn Persson, visar hur Sveriges starkaste man-tävlingen går till och du får själv testa. Modevisningen är speciell där männen visar jakt-, fiske- och fritidskläder och kvinnorna brud- och balklänningar. Både kommunalrådet Mikael Thalin och Kalle Moraeus är med under modevisningen, berättar Maria Spring.

Läs mer om mässan ExpoOrsa och få information här.

Över 100 utställare kommer finnas på plats i Orsa under mässan. Här några utställare från 2019.

Syftet med mässan är att skapa positiva vibbar i Orsa och visa på allt som finns i Orsa med omnejd, framförallt lokala företag. 2019 års mässa blev en toksuccé med närmare 120 utställare och 3300 i publiken, i en ort där det bor 6800 personer.

– Orsingar gick man ur huse för att vara med och många blev positivt överraskade över det det händer så mycket i vårt närområde. Mässan är till för alla och är ett fint tillfälle att vara lite extra stolta över vår bygd och våra företag, säger Maria.

Läs mer om mässan ExpoOrsa och få information här.

Maria Spring, mässgeneral.

En uppskattad programpunkt man tar med sig från förra mässan är en speeddating för arbetsgivare och arbetssökanden. Där visar arbetsgivare upp sig och arbetssökande kan lämna sina cv och berätta om sig själva.

– Välkommen till Orsa på mässa! Det går gratisbussar från Mora och centrala Orsa upp till Ishallen, så det är bara att hoppa på så ses vi där, hälsar Maria.