Långsiktigt och stabilt med Powersport Centers etablering i Sundsvall

För en kort tid sedan slog Powersport Center upp sina portar i Nacksta, Sundsvall. Förutom att erbjuda märkesfordon av hög kvalitet fokuserar företaget fullt ut på att ge förstklassig service.
Till vänster: Powersports VD Per Boström och Tomas Aronsson, en av ägarna till Powersport Center. Uppe till höger: Nya lokaler. Höger topp: Nya lokaler. Höger botten: För oss är kvalitet, service och bemötande väldigt viktigt och hela gänget är riktigt bra på det.

Till vänster: Powersports VD Per Boström och Tomas Aronsson, en av ägarna till Powersport Center. Uppe till höger: Nya lokaler. Höger topp: Nya lokaler. Höger botten: För oss är kvalitet, service och bemötande väldigt viktigt och hela gänget är riktigt bra på det.

– Vi står för långsiktighet och trygghet. Vi vill vara det bästa valet för kunderna i Västernorrland, säger VD:n Per Boström.
De nyrenoverade 1700 kvadratmeter stora lokalerna på Axvägen i Nacksta är inbjudande och välkomnande. Här månar personalen om alla, både om den vana och den mindre vana kunden.

Powersport Center säljer skotrar, motorcyklar, fyrhjulingar, mopeder och släpvagnar, samt kläder, personlig utrustning och fordonstillbehör. Butiken öppnade för en månad sedan, och processen från tanke till handling har varit noggrann.

–  Vi har ett stort intresse för fritidsfordon i familjen och har de senaste åren skissat på idén att öppna en butik. I somras föll alla pusselbitar på plats och då var det bara att realisera idéerna, säger Tomas Aronsson, en av ägarna till Powersport Center.

Han är på intet sätt en gröngöling utan en erfaren entreprenör: Sedan länge driver han och hans fru Linda Aronsson Ica Kvantum i Nacksta. Steget från Ica-handlare till fordonshandlare kan verka stort.

Visst vill vi gärna finnas på andra orter också men först ska vi göra det här helhjärtat och riktigt bra

–  I och med att det här intresset finns i familjen så var steget inte så stort. Det dök upp en ledig lokal i ett område som det är attraktivt att driva handel i, i en stadsdel som andas mycket motor.
Sagt och gjort. I somras köpte de fastigheten, i september totalrenoverades den och i oktober slogs portarna upp.

VD för Powersport Center är Per Boström. Även han har rötter inom Ica och detaljvaruhandel, och erfarenhet från den här branschen som vice VD på North Bike.
–  Jag funderade inte många dagar innan jag tackade ja till Tomas erbjudande, berättar han.
–  Vi kompletterar varandra, och jag är glad att Per ville vara med på den här satsningen. Hela tiden har vi jobbat för att det här ska vara ett långsiktigt koncept som alla tror på, säger Tomas.

I dag arbetar ett tiotal personer på Powersport Center och alla är lika viktiga kugghjul för att företaget ska bli framgångsrikt.
–  Vi har lyckats rekrytera rutinerade, kunniga och hungriga medarbetare som varit i branschen länge. För oss är kvalitet, service och bemötande väldigt viktigt och hela gänget är riktigt bra på det. Vi satsar stort på att ge god och snabb service till våra verkstadskunder, deras fordon ska vara ute i naturen och inte stå på verkstan och vänta på service, säger Per.

Företagets ledord är långsiktighet, trygghet och kvalitet, och på sikt vill de gärna växa.
–  Visst vill vi gärna finnas på andra orter också men först ska vi göra det här helhjärtat och riktigt bra, säger Tomas Aronsson.

Främst samarbetar företaget med märket Polaris som i och med Powersport Centers etablering i Sundsvall gör en uppskattad återkomst på den lokala marknaden.
–  Vi är en trygg affärspartner och har byggt upp en god relation med Polaris. Jag är övertygad om att motorintresserade uppskattar att Polaris är tillbaka i stan, säger Per.

Daniel Näsström, Polaris distriktsansvarige i Mellansverige, är både glad och förväntansfull inför satsningen i Sundsvall.
–  Powersport Center står för nytänkande. De levererar en mycket hög servicegrad och vi är otroligt stolta över att få samarbeta med dem. Vi månar om den familjära känslan som finns i företaget och ser väldigt positivt på ett långsiktigt samarbete. Det känns fantastiskt att de är på plats.