Eleonor älskar att jobba och särskilt som processoperatör

– När jag trivs som bäst på jobbet? Alltid, säger Eleonor Björklund, konsult på bemanningsföretaget Pema People. Jag har inte ångrat en dag att jag sökte jobb här. Arbetet är jättekul, arbetskompisarna underbara och Pema en arbetsgivare som bryr sig.

Eleonor har varit anställd i knappt 2 år på Pema People i Södertälje. Hon började som maskinoperatör och har nu på eget initiativ bytt jobb.

– Som processoperatör får du göra olika saker. Det gillar jag, säger hon. Ibland övervakar du skärmarna. Andra gånger handlar det om att fylla på eller tömma maskinerna på produkter eller material.

Man gör sin grej självständigt. Men samarbetar också med andra.

Eleonor är livfull och full av positiv energi. Trots en lång sjukskrivning på grund av en hästolycka. Men nu är hon tillbaka på jobbet igen.
– Jag har samma jobb som tidigare. Känns underbart. Stämningen är positiv och vi hjälper varandra. Och så har vi så kul. Arbetskompisarna är som en andra familj.

Vilket klart visade sig under sjukperioden då de stod för både blommor, uppmuntrande telefonsamtal och fikastunder hemma hos Eleonor.
– Det kändes förstås uppmuntrande. Men också Kristina, min chef på Pema, har varit engagerad och aktiv. Hon är den gulligaste chefen jag har haft.

Själv tycker inte Kristina Peltola ansvarig för Pema People i Södertälje, att det är konstigt att bry sig om sina medarbetare.

– Jag försöker bemöta människor som jag själv vill bli bemött. Med respekt, säger hon. Personalen här är fantastisk och vi är en stolt arbetsgivare som löser andra företags bemanning.

Självklart följs alla kollektivavtal till punkt och pricka.
– Det innebär bland annat att det finns en grundtrygghet för alla anställda. Fast anställning exempelvis. Det innebär också att lönen för våra anställda oftast är högre. Ingångslönen hos oss är den snittlön som arbetsplatsens anställda har.

”Vill man så kan man”

Kristina Peltola, ansvarig för Pema People i Södertälje

Eleonor instämmer.
– Ja vi från Pema har en högre lön. Och visst kan det bli så att vi får byta arbetsplats ibland. Men det kan ju lika gärna hända vilket jobb man än har. Så jag oroar mig inte.
Inte heller var hon särskilt orolig för de nya arbetsuppgifter hon skulle få när hon sökte jobb som konsult hos Pema People.
– Både på jobbet som maskinoperatör och som processoperatör har jag fått jättebra hjälp av min utbildare. Först tänkte jag: Jag lär väl mig aldrig allt detta. Men det gjorde jag!
Tog en sak i taget och när jag inte förstod frågade jag. Och fick svar.

Just nu söker Pema People ett flertal operatörer.
– Är du sugen på något nytt så tycker jag absolut du ska söka, säger Eleonor. Pema People är en bra arbetsgivare.
Kristina fyller i:
– Ja gör det! Vi månar om vår personal och jobbar efter mottot: Ingenting är omöjligt här.

Vill du också jobba hos Pema People: Här hittar du alla lediga tjänster