Tänk hållbart när det är dags att renovera och inreda på jobbet

För flera år sedan blev hållbarhet trend i heminredning. Nu händer samma sak i företag och offentlig verksamhet. Som en del i miljöarbetet.
– De gedigna kvalitetsmöbler man en gång investerat i ska tas om hand när det är dags för ett facelift på jobbet, säger Lars Ottosson. Inte kasseras.

MILJÖMEDVETNA. – I företag och offentliga myndigheter blir man alltmer medvetna om att ta tillvara de kvalitetsmöbler som finns i lokalerna när man renoverar, säger Elinor, Moa och Lars på Ottossons interiör och tapetserarverkstad i Östersund.

Miljömedvetna företag har börjat återanvända de kvalitetsmöbler man en gång satsat pengar i.
– De kommunicerar sin värdegrund i den rumsliga miljön, fortsätter Lars som driver Ottossons interiör och tapetserarverkstad i Östersund.

Och det är ingen tillfällighet. Arbetsplatsers värdegrund är viktig. För de anställda och för den målgrupp verksamheten riktas till.
– Det är svårt att förklara varför 100 fullt fungerande stolar kasseras vid en renovering för att göra plats för 100 nya. När de som redan finns kan ge samma nykänsla.

Läs mer om hur vi kan hjälpa ert företag.

Lars igen:
– Det finns en förutfattad mening att renoverade möbler ser hemmafixade ut. Det är fel. De möbler vi renoverar ger samma fräscha intryck som nya.

Företag som rumsligt vill förstärka sitt varumärke börjar också tänka i banor av återbrukade möbler.
– Hemma uttrycker man sin personlighet genom sin inredningsstil. Samma sak gäller på ett företag. Inredningen är ett statement. Oavsett om man är medveten om det eller inte, säger Moa Kårebrand, tapetserare på Ottossons.

Ottossons har, förutom sin tapetserarverkstad, ett utvalt sortiment av märkesmöbler.
– Vi säljer renoverade märkesmöbler, så som klassiker från Bruno Mattsson, Carl Malmsten, Jetson och Lamino exempelvis.

LITE EXTRA. – Alvar Altostolarna är både snygga och hållbart renoverade, säger Bob Persson på Persson Invest. Därtill föreslog Lars att vi skulle läderlinda dörrhandtagen för att få till en helhet i inredningen. Bra förslag som vi inte skulle ha tänkt på själva.

Ta tillvara blir lika fräscht som nytt. Men har rätt miljötänk

Idag jobbar fyra personer i företaget. Alla hantverksskickliga och med ett stort intresse för inredning.
– Vi är experter på textilier och på möbler förstås. Men vi har också kompetens på mattor och gardiner för offentliga miljöer, säger Lars och fortsätter:

Lars är uppvuxen inom tapetseraryrket och Elinor och Moa är utbildade på träakademin. Daniel går lärlingsutbildning.
– Lars har en fantastisk kunskap, säger Moa. Elinor har en bakgrund också som sömmerska och jag har specialiserat mig på moderna möbler som Jetson och Lamino.

Här kan du ta del av vår stolta historia.

Hon fortsätter:
– Ta kontakt med oss om du är ansvarig för inredningsprojekt. Och börja bolla tanken på kombon hållbarhet och nykänsla i interiören.

Det handlar om att ta ansvar för att inreda hållbart. Och sätta stopp för resursslöseri, menar Lars.
– Det offentliga rummet har aldrig köpt in dåliga möbler. Där finns en uppsjö kvalitetsmöbler att ta tillvara. Släng dem inte! Utan inred istället med fina renoverade möbler på jobbet, avslutar Lars Ottosson, på Ottossons i Östersund.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Om Ottossons möbler

Verksamhet: Möbler, mattor och gardiner. Tapetserarverkstad med kontakter inom trä- och ytbehandlingar. Inredningskonsultationer och möbleringsförslag till offentlig verksamhet.

Finns i: Östersund.

Ägs av: Lars Ottosson som är tredje generationen som driver företaget som nu har funnits i 86 år.

Medarbetare: Elinor, Moa, Daniel och Lars.

Motto: Runtom i vårt land finns mängder av möbler tillverkade för restauranger, kontor, konferensrum, väntsalar, fartygsmässar, hotellobbies och andra offentliga miljöer och arbetsplatser. Ofta är de av mycket hög kvalitet. Med en renoverad stoppning och ny fräsch klädsel får du kvalitetsmöblerna hållbart förnyade.