Krångel med bilen mitt på vägen? Eller behov av tungbärgning? Här är numret du ska ringa för att få hjälp.

Snyggt stripade bärgningsbilar märkta med Örebro Bilbärgning började rulla ut på Örebros gator för ett år sedan. Idag har företaget 5 bärgare och omsätter redan 1 miljon kronor i månaden.
– Det är en kanonstart som beror på att vi är bra på det vi gör, säger Mattias Haglund ägare.

Krångel med bilen mitt på vägen? Eller behov av tungbärgning? Här är numret du ska ringa för att få hjälp.

Mattias själv har 12-års erfarenhet av tungbärgning och startade 2006 det företag som idag är moderbolaget i koncernen där Örebro Bilbärgning ingår.
– I Örebro finns vi i nybyggda lokaler på Skjutbanevägen. Totalt är vi 40 anställda i koncernen och har runt 45 bilar fördelat på 7 orter. Därutöver samarbetar vi med andra duktiga aktörer.

Örebro Bilbärgning ser sig som en problemlösare som löser det ingen annan fixar.
– När det gäller tungbärgning har vi den specialkompetens som behövs. Det gör att vi kan göra ett bra jobb och där kunden sparar så mycket pengar i situationen som möjligt. ”Jag trodde aldrig det skulle gå så här bra” är en kommentar vi ofta får höra.

Inget jobb är för stort och inget är för litet

Men all verksamhet på Örebro Bilbärgning är inte inriktad på tung trafik. Företaget jobbar också med väggassistans och erbjuder många tjänster som underlättar för fordonsförare.
– Vi hjälper till med låsöppning, punktering, byte av batteri eller vad det nu kan vara som gör att bilen inte fungerar. Genom vårt samarbete med samtliga försäkringsbolag vänder sig den drabbade direkt till oss och så löser vi resten med försäkringsbolaget. Den kostnad man brukar betala är självrisken.

Läs mer: Vägassistans – Hjälp om olyckan är framme

Bärgning dygnet runt, året runt – det är Örebro Bilbärgning!

Under de 12 år som Mattias har arbetat med bärgning har han hunnit skaffa sig en djup kunskap om vilken slags kompetens som behövs.
– Alla uppdrag är ju unika. Men varje uppdrag handlar om att snabbt bilda sig en uppfattning om vilka resurser som krävs. Ibland kan det behövas både grävare, kranbil och lastbil förutom bärgningsbil. Vid andra tillfällen är lösningen enklare. Men oavsett så måste bärgaren vara duktig och jag har väldigt höga krav på det för att alltid kunna leverera den kvalitet vi är kända för, säger Mattias.

Örebro Bilbärgning är samarbetspartner med SOS International.
– Vi sköter all deras bärgning i området och vi känner oss hedrade av att få vara en av deras samarbetspartners. SOS International är ju världens mest seriösa larmoperatör och ställer höga krav på de företag de väljer att samarbeta med.

Numret man ringer för att få vägassistans eller bärgning är enkelt att komma ihåg: 019-19 00 00.
– Det är till oss du ska vända dig om något händer med din bil när du är ute på vägarna. Dygnet runt. Vi kommer att hjälpa dig på absolut bästa sätt, avslutar Mattias Haglund på Örebro Bilbärgning.

Läs mer: Jouröppen bärgning

 

 

Det här är Örebro Bilbärgning

  • Vägassistans för alla fordon såsom tunga fordon, personbilar och mc: låsöppning, punktering, batteribyte, starthjälp, jourreparationer m m.
  • Tungbärgning av t ex skogsmaskiner, grävmaskiner, entreprenadmaskiner, lastbilar, bussar. Med eller utan avtalslösningar.
  • Väghjälp med egen servicebil med hydraulikutrustning.
  • Frakt av tunga maskiner från en plats till en annan.
  • Dygnet runt jour i områdena: Örebro, Närke, Kumla, Hallsberg, Laxå, Askersund, Degerfors, Karlskoga, Grythyttan, Kopparberg, Lindesberg, Nora, Stora Mellösa, Odensbacken, Hjortkvarn, Zinkgruvan, Fjugesta och Hasselfors.