”Ett generöst bidrag till föreningslivet”

Det blåser nya vindar för föreningslivet i Sundsvall och Hudiksvall. October Stockholm har nämligen tagit fram ett nytt och innovativt koncept för att hjälpa föreningar att tjäna pengar till deras ungdomsverksamheter.

”Ett generöst bidrag till föreningslivet”

Alla föräldrar vars barn har utövat en sport vet hur svårt det är att få ihop livspusslet med försäljning av till exempel lotter, fryspåsar och strumpor. October Stockholm grundades av frisören och makeupartisten Nina Holmgren med syftet att lyfta fram kraften och skönheten hos oss alla – samtidigt som hon ville bidra till välgörenhet.
– Genom samarbeten med idrottsrörelsen och med fokus på barn och ungdomar stödjer vi föreningar ekonomiskt. Målet är att främja till aktivitet – och rörelse för ett bättre välmående, säger Anders Rankila, delägare.

”Vi gör vårt allra bästa för att värna om framtida generationer med fokus på ekologisk och ekonomisk hållbarhet”

Idag har October Stockholm hårstudios i Sundsvall och Hudiksvall och en blomstrande webbshop. Anders Rankila berättar att de vill växa, men att de även vill stödja fler föreningar.
– För varje släkting eller person som kommer och klipper sig skänker vi 20 procent av priset till föreningen. Dels får föreningens medlemmar, deras vänner och familj till exempel en klipping, samtidigt som de skänker pengar in i föreningen, säger han.

 

I Sundsvall samarbetar vi med föreningar inom innebandy, fotboll, judo och hockey. I Hudiksvall ligger vi i slutfasen för etablering av samarbete med HuFF inkl. deras föreningssamarbeten t ex Strand och Iggesund.
– För oss är det en win-win situation. Föreningarna tjänar också pengar när någon köper schampo eller hårvårdsprodukter, säger Anders Rankila.

Behöver du fylla på badrumsskåpet? Här hittar du vår webshop.

Annsofi Ekhaga är ordförande i innebandyföreningen Klockarbergets Bk. Hon blev intresserad av konceptet när hon var och klippte sig hos October Stockholm i början av året.
– Vår vision är att alla ska få vara med i vår förening oavsett deras ekonomiska situation. Jag tycker att upplägget är jättebra. Det tar även bort lite av stressen från oss föräldrar när det gäller försäljningsbiten, säger hon.

”Genom samarbeten med idrottsrörelsen och med fokus på barn och ungdomar stödjer vi föreningar ekonomiskt för att främja till aktivitet och rörelse för ett bättre välmående”

Annsofi Ekhaga hyllar October Stockholm och deras initiativ. Hon kallar deras koncept för ett generöst bidrag till föreningslivet. Pierre Åberg, från fotbollsföreningen Kubikenborgs IF, håller med.
– Vi har varit med sedan mitten av april och vi är jättenöjda. Det är ett schyst sätt att ge tillbaka till föreningslivet. Det vi vill göra är att skapa bra förutsättningar för barnen i föreningen och då är det här samarbetet med October Stockholm ett jätteintressant upplägg för oss. Vi ser positivt på framtiden och det ska bli spännande att se hur konceptet kommer att utvecklas, säger han.

Sugen på ny frisyr inför vår och sommar – här hittar du inspiration