Skapa ditt drömhem – så kan Öbergs experter hjälpa dig: ”Ensamma i Sverige om det här upplägget”

Öbergs Färghus är en institution i Västerås och företaget och staden har en gemensam historia som sträcker sig ända tillbaka till 1896. Idag drivs butiken av familjen Schiller. Öbergs är främst känt som ett färgvaruhus, men vad många inte vet är att det sedan ett 10-tal år även finns en möbel- och inredningsavdelning i butiken.

Syskonen Julia och Gustaf Schiller på familjeägda Öbergs.

Att kliva in på Öbergs möbelavdelning är en inredningsintresserads dröm. Här samsas stora maffiga soffor i härliga färger med inredningsdetaljer, trendig belysning, textilier och mycket mer. Fokus ligger på kvalitets- och designmöbler och skandinavisk design är fram trädande. Här hittar du möbler och inredning från många kända varumärken, välj ur ett gediget utbud från bland annat Eilersen, Örsjö, GAD, Kristensen, &Tradition och många fler.

– Vi är faktiskt ensamma i Sverige om det här upplägget, säger Julia Schiller, som är utbildad inredare och ansvarig för avdelningen. Det finns inga andra färgbutiker som har möbel- och inredningsavdelningar i den här storleken och vice versa.

Vi kan färg, tapeter, golv, kakel och inredning. Vi förmedlar till och med hantverkartjänster om det behövs.

På avdelningen finns det ett team av duktiga och engagerade medarbetare som guidar kunderna rätt i deras inredningsbeslut. Öbergs har tagit fram ett unikt koncept som man kallar Inredningshjälpen. Det är ett paketerbjudande för kunder som vill göra om i sina hem, men som inte själva har intresset eller kunskapen som krävs för att få till den rätta stilen i hemmet. Inredningsteamet och kunden har ett uppstartsmöte där man går igenom planritningar, inspirationsbilder, budget och idéer. Efter det inledande mötet presenteras kunden med ett designförslag gällande stil, möbler och materialval.

Behöver du hjälp med inredning? Läs mer om hur det fungerar här

– Den stora fördelen med erbjudandet är vårt helhetskoncept, säger Julia. Med den samlade expertis som finns här i butiken kan vi hjälpa kunden genom varje steg i inredningsprocessen. Vi kan färg, tapeter, golv, kakel och inredning. Vi förmedlar till och med hantverkartjänster om det behövs, säger Julia och ler.

I designförslagen utgår Öbergs först och främst från det egna sortimentet, men självklart inkorporeras även de element som kunden själv vill ha med, vare sig det rör sig om en ärvd byrå eller den där absoluta favoritfåtöljen.

– Vi arbetar mycket med det unika och personliga. De flesta av produkterna i vår katalog kan anpassas på olika sätt så att kunden får en produkt i precis den stil och utförande de önskar. Välj mellan olika material, stoppningar, träslag och färger, och skapa en helt unik möbel. I stort sett allt kan skräddarsys efter kundens behov, allt från möbler till gardiner, säger Julia

Läs mer om Öbergs färghus och vilka tjänster de erbjuder här

Målet för Öbergs inredare är att få till en personlig, snygg och funktionellt plats med hjälp av kvalitetsmaterial och inredning som håller över tid.

– Vår drivkraft är att skapa en plats där kunden kommer att trivas och vill tillbringa mycket tid, avslutar Julia.

Så här fungerar Inredningshjälpen:

(Exemplet är baserat på ett utrymme upp till 80m2. För
mer omfattande arbeten upprättas individuella offerter)
Inledande kostnad: 1500kr/3 timmar
Ytterligare hjälp: 500/timme
Hembesök: 500kr