Passionen för mäklaryrket gör Karam framgångsrik

Ung, hungrig och framgångsrik. Han vet att han sticker ut när han säger det: Mäklaren Karam Kaiser som sedan 1½ år driver byrån Notar i Västerås tillsammans med kollegan. – Framgång föds när man drivs av sin passion och när man jobbar målmedvetet och affärsmässigt. Så enkelt är det.

FRAMÅTBLICK. – Mitt och Notars mål är att alltid ligga i framkant för att driva utvecklingen framåt. Och det gäller självklart också när vi marknadsför våra objekt, säger Karam Kaiser.

Hans resa har dock inte varit självklar. Den började med flytt till Sverige som 6-åring och en klart uttalad irritation när han placerats i en förskolegrupp med barn yngre än han själv.
– Tre månader tog det, sen kunde jag språket och hamnade med jämnåriga.

Där någonstans var första synliga resultatet av den drivkraft som idag tagit honom till framgång. Men, menar han, riktigt kraftfull blev den inte förrän han hittade rätt i yrket.
– Jag utbildade mig till civilekonom. Det var ett bra yrke resonerade jag.  Och visst – det funkade ju – men den som resonerat sig fram till ekonom blir aldrig lika framgångsrik som den som älskar att vara det.

MÄKLARE. – Min kompetens innebär att representera objektet som ska säljas på rätt sätt. Attraktivt, ärligt och till rätt målgrupp, säger Karam.

Karam älskar att vara mäklare. Och det var gymnasiekompisen Anna Nilsson som fick honom att inse att det var det han skulle ägna sig åt. Idag driver de bolaget tillsammans.
– Fokus på affärsmässighet ger framgång, säger han. Inte bara för mig utan också för mina kunder. Jag är helhjärtat engagerad i varje affär och finns alltid tillgänglig.

Jobbet är mer en livsstil än ett arbete. Karam jobbar hårt och det sägs att framgångsrika personer får 15-20 % mer gjort per dag än andra. På grund av fler arbetstimmar.
– Notar är väletablerat i Stockholm. Affärsmässigheten gör att byrån ligger i framkant. Vi driver utvecklingen i branschen. Och gör det från ett ungt, hungrigt och nyfiket perspektiv.

Detta tänk driver också Karams och kollegornas kompetens. Självklart juridisk. Men också med fokus digitalisering och människors förändringsbenägna sätt att hitta det de söker.
– Vi står på tå och följer de trender som påverkar marknaden. Vi hittar rätt målgrupper för objekten vi säljer. Och vi har koll på Västerås bostadsmarknad.

Jag ser potentialen i alla objekt

WOW-EFFEKT. – Många säljare blir överraskade av hur attraktiva deras hem är när de ser bostaden med en utomståendes blick, säger Karam Kaiser, fastighetsmäklare på Notar i Västerås.

Det är en viktig del i byråns framgång självklart. Idag jobbar fyra mäklare samt en assistent på kontoret med en femte mäklare på väg in.
– Varje objekt är unikt och vår uppgift är att representera det på rätt sätt. Att attraktivt presentera det. Men göra det ärligt med rätt fototeknik, rätt styling och i de rätta kanalerna. Där rätt målgrupp finns.

Här kan du titta på Karams pågående objekt!

För det finns idag ingen anledning att inte noggrant pitcha sin målgrupp. Den digitala tekniken möjliggör det mesta. Bara man har rätt förutsättningar.
– Det har vi, säger Karam. Men man får heller inte glömma den personliga kontakten som är otroligt viktig när man gör sitt livs största affär. Kombination har visat sig funka och vi får rätt intressenter till visningarna.

Denne 27-åring, som blev färdig mäklare våren 2016, har på knappt 3 år fått fler utmärkelser än andra mäklare får under ett yrkesliv. Han har utsetts till årets Rookie, toppar månad efter månad listan med flest antal sålda objekt, högst omsättning och flest rekommendationer. Bland annat.
– Det är en skillnad i mäklartjänster om man vågar jämföra. För mig är affärsmässighet viktigast, avslutar Karam Kaiser, mäklare på Notar i Västerås.

Vill du lära känna Karam bättre? Klicka här!

Karam Kaiser

  • Ålder: 27 år.
  • Familj: Gift.
  • Jobb: Mäklare/delägare på Notar mäklarbyrå i Västerås.
  • Utbildning: Civilekonom, finansstudier i USA, fastighetsmäklarutbildning.
  • Bor: I bostadsrätt på Stallhagen i Västerås.
  • Intressen: Resor, inredning, träning, familjen.
  • Dold talang: Matlagning, ny mat, inga recept.
  • Personliga egenskaper: Öppensinnad och lyhörd.
  • På G: Letar nytt boende, kollar tomter och hus.
  • Om Notar: Franchisekedja med ca 30 kontor runt om i landet samt nyetablerade i Spanien. Motto: ”Ditt livs bästa affär”.