Nordea tackar Inger Ericsson för 43 fantastiska år

Det är med visst vemod och en stor nyfikenhet som Inger Ericsson privatrådgivare på Nordea i Avesta valt att gå i pension. – Det var inget lätt beslut att fatta, säger hon. Men när jag såg att det inte skulle bli så stor skillnad ekonomiskt att sluta vid 62 bestämde jag mig för att ta tillvara tiden.

MED HJÄRTAT. Omsorgen om andra går igen i Ingers livsstil. – Men jag kanske skulle avsätta lite egentid också, säger Inger Ericsson på Nordea i Avesta som i höst valt att pensionera sig. – Jag vill tacka alla kunder jag träffat genom åren.

Inger Ericsson har jobbat på Nordea i hela sitt yrkesverksamma liv. Hennes blick är varm och det känns direkt att hon är intresserad av dem hon möter.
– Jag började 1976 och har blivit kvar. Visserligen har jag jobbat på andra orter men det har hela tiden varit för Nordea. Jag trivs så bra med att träffa människor och kunna hjälpa till.

Det är med omsorg om varje enskild kund som hon som bankrådgivare lotsat sina kunder inom områden som bostadslån, sparande och pension exempelvis.
– Det handlar om att i olika skeden av livet se över sin ekonomi eftersom saker ändras över tid. Det är något man bör göra kontinuerligt.

Jag vill gärna räcka till för alla

Frågor som om placeringarna är optimala eller om det går att hitta bättre lösningar, om risknivån ska förändras, om kunden har de försäkringar som behövs både när det gäller sak och person är sådant som Inger är expert på.
– För mig är det viktigast att lyssna in kundens behov och hitta en lösning som gör kunden nöjd. Inte bara för stunden utan så att samma känsla finns kvar nästa gång vi ses, säger hon.

Läs mer om hur det är att jobba på Nordea

Det har hon lyckats med enligt Josephine Ehrling kontorschef på Nordea i Avesta.
– Inger ser varje kunds unika behov och hittar därför rätt lösning. Hon jobbar med hjärtat och lägger ner en fantastisk omsorg på alla kunder samtidigt som hon är kompetent som få.

När nu Inger slutar i höst ser sig Josephine om efter hennes efterträdare och hon vet vad hon söker hos efterträdaren.
– Jag ser framför mig en privatrådgivare med erfarenhet som precis som Inger är genuint intresserad av kundrelationer och att knyta och bevara kontakter. Någon som har intresse för affärer och placeringar och kan sätta sig in i kundens behov. . Vi tror på Avestas, omnejdens och Nordeas utveckling här, säger Josephine och fortsätter:

– Och när en ny rådgivare finns på plats kommer vi förstås att berätta det för berörda kunder.

För Ingers del känns det lite overkligt när hon tänker på en ledig höst. Hon är övertygad om att det blir en omställning men skrattar samtidigt och känns trygg i sitt beslut.
– Jag längtar efter att kunna vara mer med mina nära, som mamma och de fyra barnbarnen som är i åldrarna mellan ett och sju. Småbarnsåren är ju så fantastiska.

Fast hon gillar att resa också och detta med att resa runt i Sverige lockar. Plus någon tur neråt Europa kanske.
– Husbil? Ja det vore något det, men då måste jag nog övertala sambon först.

Husbil? Ja det vore något det, men då måste jag nog övertala sambon först

Vilket inte verkar vara en omöjlighet för Inger som är den beslutsamt varma ödmjukheten i ett nötskal.
– Jag har träffat så många människor under alla år jag jobbat på Nordea. Mött föräldrar som i början av min karriär kommit med sina små barn. Barn som nu också är mina kunder och som besöker mig med sina barn. Det är och har varit så underbart. Jag ser på mitt yrkesliv med glada ögon och en varm känsla i bröstet nu när jag pensionerar mig i höst, avslutar Inger Ericsson, privatrådgivare på Nordea i Avesta.

Vill du bli vår nya kollega? Klicka här!