Köp drömhuset med trygg rådgivning

Husplacering på tomten, bygglov och en tidsplan som håller. Det finns tusen saker att tänka på för den som ska bygga hus. Men det finns bra hjälp att få redan från början.
SmålandsVillan och Myresjöhus

Köp drömhuset med trygg rådgivning

Hustillverkarna Myresjöhus och SmålandsVillan, båda med kontor i Västerås, har de senaste dryga 90 åren tillsammans försett runt 150 000 svenska familjer med hus. Deras motto är att det ska vara tryggt och enkelt för kunderna att få sina husdrömmar uppfyllda. Säljarna Thomas Singelman på Myresjöhus och Jack Kihlström på SmålandsVillan berättar att de finns med som rådgivare under hela resan.

– Vi vill gärna vara med innan kunderna köper tomt. Priset för ett hus kan variera ganska mycket beroende på tomtens beskaffenhet.

Det som har blivit populärt är också våra virtual reality-visningar där man med VR-glasögon kan prova att gå runt i sitt framtida hus.

Överst: Villa Accent från Myresjöhus. Under: Villa Eksjö från SmålandsVillan.
Överst: Villa Accent från Myresjöhus. Under: Villa Eksjö från SmålandsVillan.

Oavsett om man sedan väljer SmålandsVillan eller någon av Myresjöhus husmodeller finns det gott om möjlighet att få en bild av hur den framtida bostaden ska se ut och göra personliga anpassningar innan man fattar det slutgiltiga beslutet.

– På Smålandsvillans hemsida finns tjänsten Husbyggaren där man själv kan sitta och bygga ihop sitt eget hus. Det är väldigt populärt att göra redan innan man kommer till oss. Då har vi något att utgå från när vi diskuterar vidare. Sedan har vi alltid visningshus man kan besöka på olika platser i Sverige. De finns oftast nära där man bor, berättar Jack.

– Det som har blivit populärt är också våra virtual reality-visningar där man med VR-glasögon kan prova att gå runt i sitt framtida hus. Det brukar ge kunden en betydligt bättre bild av huset än husritningen, säger Thomas Singelman.

Tack vare de båda företagens kunniga rådgivare blir det enkelt både att söka bygglov och att gå till banken med en väl genomarbetad ekonomisk kalkyl.

– Vi har båda samarbete med Nordea som ger en fördelaktig finansiering, berättar Thomas.

Thomas Singelman på Myresjöhus och Jack Kihlström på SmålandsVillan
Thomas Singelman på Myresjöhus och Jack Kihlström på SmålandsVillan

Sedan är det bara för kunden att vänta på drömhuset. SmålandsVillan kommer färdigbyggd till tomten och är klar att flytta in efter fyra–fem veckor. Jack Kihlström berättar att det oftast bara är ett halvår från beställning till inflyttning, tack vare de färdiga lösningarna företaget använder sig av. Myresjöhusen kommer levererade i färdigbyggda väggar och även där går det fort innan huset med tak finns på plats.

– Att vi bygger inomhus gör ju att husen slipper utsättas för dåligt väder under byggnationen, säger Thomas Singelman.

Fabriksproduktionen tillsammans med bra planering gör också att de båda husföretagen är kända för att hålla utlovade leveranstider.

– Det är alltid roligt när huset kommer och kunden är på plats. Det brukar vara en stor upplevelse som man inte gärna missar, säger Jack Kihlström.

Myresjöhus och SmålandsVillan är båda en del av koncernen OBOS Bostadsutveckling AB, en av Nordens största bostadsutvecklare som det senaste året har ökat sin försäljning i Sverige. Båda företagen säljer också tomter och är ständigt på jakt efter nya markområden. Thomas och Jack berättar att den som är intresserad av att sälja mark gärna själv får höra av sig för att diskutera frågan vidare.

Kontakta Myresjöhus

Kontakta SmålandsVillan

Myresjöhus grundades 1927 och är med det Sveriges äldsta hustillverkare. Huvudkontoret ligger i småländska Myresjö och har lokalkontor på 34 orter runt om i Sverige inklusive Västerås.

SmålandsVillan, även de med huvudkontor i Myresjö, grundades 1997 med sikte på att erbjuder smarta lösningar som ger mycket hus för pengarna. Företaget har lokalkontor på 36 orter i Sverige inklusive Västerås och har produktionsanläggningar i Vrigstad och Sundsvall.

OBOS Sverige AB, som de båda företagen tillhör, är en av Sveriges ledande bostadsutvecklare, med cirka  1000 medarbetare.  OBOS Sverige ingår i norska OBOS, en medlemsägd organisation med säte i Oslo. Två av koncernens ledord är långsiktighet och ansvar, och företaget präglas av ett aktivt hållbarhetsarbete både sett till miljö och socialt ansvar.