Vd:n hyllar företagsinkubatorn Movexum: ”Vi har fått ett enormt stöd”

Movexum är Gävleborgs företagsinkubator. Hit vänder sig entreprenörer och startups från hela regionen. Två av startup-bolagen som har fått hjälp är Tini och DevUp.
– Movexum har stöttat oss med sin expertis, affärscoaching men även ekonomiskt stöd, säger Johanna Mörk, vd på Tini.

Startup-bolagen Tini och DevUp har fått hjälp av Movexum.

Movexum erbjuder stöd och tjänster inom affärsutveckling till innovativa startup-bolag som vill växa snabbt, jobba hållbart och bidra till att lösa globala utmaningar. Ulrika Malmqvist, vd, berättar att de hjälper både entreprenörer i tidiga skeden samt bolag som har kommit en bit på vägen.

– Vi underlättar bolagens utvecklingsresor, ökar hastigheten till marknad och minskar risk. Vi har även stöd från dedikerade affärsänglar som själva har byggt upp bolag, säger hon.

Läs mer om Movexum och de program de erbjuder entreprenörer och start-up företag här

Tini verkar inom klädbranschen. De är bara ett av flera framgångsrika startup-bolag som vänt sig till Movexum. Idag har de huvudateljéer i Hudiksvall och Stockholm.

– Tini föddes ur idén att skapa mer hållbara kläder för både människor och miljön. Detta ledde till ett modevarumärke som är helt unikt i sitt slag. Vi försöker att se det stora värdet i det lilla. Vårt mål är att göra ett så litet avtryck som möjligt på jorden, men ett så stort avtryck som möjligt på din garderob och på modeindustrin i stort, säger Johanna Mörk, vd.

Vi hade aldrig kommit så här långt, så snabbt, om det inte vore för Movexum

Alla plagg är noga utformade i både material, funktion och anpassning och skräddarsys hos certifierade Tini-skräddare.

– Vi har fått ett enormt stöd från Movexum och vår affärscoach. Vi har bland annat fått hjälp med att tänka stort från början och att bygga ett bolag med hållbarhet som en del av den affärsmässiga logiken. Vi hade aldrig kommit så här långt, så snabbt, om det inte vore för Movexum, säger Johanna Mörk.

Vill du också vässa din idé med hjälp av Movexum? Gör din intresseanmälan här

Ulrika Malmqvist, vd på Movexum.

De startup-bolag som Movexum tar under sina vingar får skräddarsydd affärscoaching, nätverk, kapital, kontorsplats och expertstöd i upp till 18 månader. De bolag som jobbar med deep tech kan få stöd i upp till tre år.

– Vi arbetar utifrån ett antal etablerade metoder. Det handlar om bland annat hur man bygger bolag och team, skyddar sin idé, samt vilken affärsmodell som passar marknaden bäst. Alla entreprenörer har olika bakgrund och verkar i olika branscher. Därför skräddarsyr vi deras resa utifrån deras unika situation, säger Ulrika Malmqvist.

Hon vill också passa på och lyfta fram startup-bolaget DevUP. De arbetar med att skapa en tjänst som kontinuerligt analyserar och hjälper kunderna att få insyn i deras Azure miljöer med fokus på PaaS tjänster.

Att koda är enkelt, men att bygga bolag är en helt annan sak

– Movexum har bland annat hjälpt oss att bygga bolag. Det är så många bitar som man inte tänker på. Att koda är enkelt, men att bygga bolag är en helt annan sak. Då är det skönt att få följa ett upparbetat tänk i hur en startup bör byggas samt vägledning av en kunnig coach, säger Mattias Lögdberg, ägare och grundare.

Om Movexum:

Movexum är en av Sveriges främsta inkubatorer med uppdrag att stötta innovativa startups. Huvudkontoret ligger i Gävle men uppdraget sträcker sig över hela Gävleborgs län. Sedan starten har man jobbat med ett hundratal innovativa startups. Verksamheten finansieras av dels regionala och kommunala medel, men också av statens innovationsmyndighet Vinnova.