Hon är Mondi Dynäs nya säkerhetschef – flyttade med familjen till Kramfors och stortrivs

Under pandemin öppnades nya dörrar för familjen Kärrlander. Jessica och Petter fick möjlighet att jobba på distans och flyttade från Askersund till Kramfors med sina två barn.
Nu har ett år gått och familjen stortrivs. Dessutom har Jessica fått ett nytt och spännande jobb som säkerhetschef på Mondi Dynäs.
– Här får jag bidra till förändring och förbättring och även utveckla mig själv.

Jessica Kärrlander började jobba som säkerhetschef vid Mondi Dynäs i slutet av förra året. Foto: Ludwig Grundström

För några år sedan kändes en flytt till Petters barndomshem i byn Kyrkdal, två mil utanför Kramfors, rätt avlägsen. Men så kom den där pandemin och spelplanen förändrades.
– Jag trodde aldrig att vi skulle flytta hit, säger Jessica.

Men man ska aldrig säga aldrig. Villan i Askersund såldes och familjen flyttade.
– Det har varit en jättebra prövotid för oss alla. Den gjorde oss trygga, vi kunde flytta och ändå ha jobben kvar.

Nu, drygt ett år senare, trivs barnen i skolan och familjen har landat i en fin vardag, med mycket uteaktivet och friluftsliv.
– Jag har bott på landet innan men aldrig så här mycket landet, säger Jessica och skrattar. Det funkar bra men det har varit en omställning. Nu går Theo som är 14 år i skolan inne i Kramfors och åker kollektivt och Tricia, 12 år, har skolskjuts till skolan i Bollsta. Båda har aktiviteter och det gäller att planera lite extra. När barnen har simning i Sollefteå tränar Petter under tiden.

Just nu rekryterar Mondi till ett tjugotal tjänster – läs mer och ansök här

I Höga Kusten finns mycket att upptäcka oavsett årstid. Fotograf: Peder Sundström

I slutet av 2021 sa Jessica upp sig från sitt jobb för ett nytt uppdrag som säkerhetschef på Mondi Dynäs, en del i den stora Mondi-koncernen. Jobbet är fortfarande nytt och Jessica håller som bäst på att forma sin vardag.
– Det här känns helt rätt. Ett utvecklande jobb i ett företag som jag verkligen tror på, säger Jessica och fortsätter.

Många har arbetat här länge, vilket tyder på att det är en bra arbetsplats.

Mondi Dynäs, som tillverkar säck- och specialkraftpapper, ligger vid Ångermanälven i Väja utanför Kramfors. Just nu rekryteras till ett antal tjänster, från operatörer till ingenjörer och chefer.
– Det känns som ett företag med en ljus framtid, säger Jessica. Det satsas mycket, inte bara på företaget utan även på personalen.

Från pappersbrukets historia till dess produkter – läs med om Mondi Dynäs här

Mondi Dynäs har ett vackert läge vid Ångmanälven. Foto: Ludwig Grundström

Mondi Dynäs har säkerhet som högsta prioritet, ett fokus som passar Jessica som hand i handsken.
– Jag har jobbat med arbetsmiljö, säkerhet och krisberedskap de senaste åren men jag har även arbetat inom uttryckande räddningstjänst i tio år. I grunden har jag en fil. kand. i hälsopedagogik och en mastersexamen i samhällelig riskhantering. Jag tycker det är viktigt att se helheten, att både må bra och att känna sig säker på jobbet.

Efter några månader på jobbet börjar Jessica få en tydlig bild över sin roll, som också innebär att hon sitter med i ledningsgruppen.
– Det känns bra att sitta med i ledningsgruppen. Jag vill vara med och påverka hur vi jobbar! Jag uppskattar också att ha en god överblick.

Och vad är roligast?
– Att få utveckla och förbättra säkerheten, det är absolut roligast! Och att det är varierat, vilket gör att jag hela tiden möter nya utmaningar.

Här kan du se, och läsa mer om, vilka som jobbar på Mondi Dynäs