Familjeföretaget Möbelhandlarns nya namn är Möbelmästarna

De här bröderna har jobbat ihop i 24 år. Med möbler.
– Vi är en gammal vanlig möbelaffär med bredd, säger Frank.
– Vadå gammal och vanlig, kontrar David. Fast mestadels är de överens. Som exempelvis om detta med att byta namn till Möbelmästarna.

Välkommen till en vårfräsch och inspirerande möbelbutik, säger detta glada gäng på Möbelmästarna i Örebro.

Sedan 1994 har de kamperat ihop.
– Pappa Jack hade jobbat länge i möbelbranschen. 1994 startade han och jag Möbelhandlarn ihop, berättar Frank som är storebror i sammanhanget. Och i samma veva började också David att arbeta på företaget.

Från början låg butiken mitt i centrala Örebro.
– Vi kallade oss Möbelhandlarn mitt i stan.  Och började med bäddsoffor och sängar som affärsidé. Men breddade ganska omgående sortimentet och butikens kvadratmetrar.

Tills den dag byggnationen runt fastigheten blev ohållbar.
– Det blev så otroligt komplicerat att köra bil hit. Och de parkeringsplatser vi hade upptogs av andra än våra kunder. Så kunde vi inte fortsätta att jobba, säger David. Så för tre år sedan flyttade vi till Örebros möbelstråk och idag finns vi på Radiatorvägen.

Flytten visade sig bli mycket lyckad.
”Den gamla vanliga möbelaffären” vässade sitt urval av möbler efter flytten samtidigt som sortimentet blivit bredare. Och ännu mer av den varan blir det nu när man byter namn till Möbelmästarna.
– Vi har varit med i kedjan Möbelmästarna i 20 år. Men nu byter kedjans alla 32 butiker namn till Möbelmästarna och vi kommer också att utöka samarbetet oss emellan. På så sätt har vi möjlighet att ytterligare utveckla möbelsortiment och göra det ännu mer intressant för våra kunder.

”Samma företag fast nytt namn”

Ett annat var att kedjan jobbar med samma kundfokus som Frank och David har.
– Kunden ska få all den service man behöver i ett möbelköp: Goda råd, montering och hemkörning, säger Frank. Så har vi alltid jobbat. Vill kunden så sköter vi allt från köp till dess möbeln står monterad och klar på exakt angiven plats.
– Mötet med kunden är det absolut bästa i jobbet, fortsätter David. När kunderna är nöjda känner jag mig också nöjd. Jag måste kunna möta kunden också utanför jobbet och känna att det vi levererat är riktigt bra.

I och med namnbytet till Möbelmästarna har det också landat säsongsnyheter i butiken.
– Byggbara soffor är en stor trend. I en personlig inredning vill många möblera med en soffgrupp helt anpassad till interiörens yta. En annan trend i vår är att de lägre divansofforna med breda armstöd har fått konkurrens av nättare soffor med högre ben. Aningen 50-talskänsla fast på helt nytt sätt, säger Frank.

Och nu kommer också mer färg på möbeltextilierna.
– De nyaste materialen har en sammetskänsla. I butiken finns just nu läckra nya möbler i rosa, orange och marint. Även om den grå färgen i olika nyanser fortfarande är tongivande.
– Stor trend är också de otroligt sköna Kontinentalsängarna, säger David. De är ergonomiskt anpassade och är dessutom en riktigt snygg möbel som har lite höjd. Många föredrar också en klädd gavel med knappar till.

Se vårens färgglada nyheter här.