Hyresrätter med hållbarhet i fokus

Mitthem bygger just nu 88 lägenheter i två höghus i kvarteret Byhöjden i Bosvedjan med inflyttning i december 2019. I kvarteret läggs extra fokus på hållbarhet genom att bland annat producera el via solcellerna på taket och erbjuda parkeringar för el-bilar med laddplatser.
– Här skapar vi goda förutsättningar för att leva mer grönt och miljövänligt. Förutom solceller och laddplatser kommer det att finnas fina möjligheter att källsortera i miljöhuset samt att åka kollektivt med busshållplatsen precis utanför, säger Per Nässbjer fastighetsutvecklare, på Mitthem.

I Mitthems nya lägenheter på Byhöjden har man haft hållbarheten i fokus.

Bosvedjan har historiskt sett varit ett område med mest bostadsrätter, därför känns det helt rätt i tiden för Mitthem att kunna erbjuda hyresrätter även i denna stadsdel.
– Bosvedjan har länge varit ett populärt område och det finns det mesta i närområdet både vad gäller natur och närservice men även goda bussförbindelser till Sundsvall centrum eller Birsta city. Du har även ett fräscht gym, ett apotek samt en stor livsmedelsbutik i närområdet, berättar Kate Almroth, marknadskommunikatör, Mitthem.

Läs mer om området Byhöjden här

Balkong till alla
Alla 88 lägenheterna kommer att ha en öppen planlösning där kök och vardagsrum hänger samman. Det kommer att finnas både ettor, tvåor och treor och oavsett storlek kommer alla att ha en egen inglasad balkong på cirka 5 kvadratmeter.
– Tänk dig att kunna sitta på balkongen och blicka ut över hav- eller skog och njuta av en kopp kaffe, det kommer bli fantastiskt. Dessutom finns stora möjligheter till ett rikt friluftsliv med fina promenadstigar i skogen bakom husen och ett elljusspår som ingår i ett system av 30 mil skidspår runt Sundsvall, säger Kate Almroth entusiastiskt.

Ta en digital rundvandring i våra lägenheter

Kate Almroth

Förnybara energikällor
Husen kommer att få solceller på taket och elen som produceras där kommer främst att gå till hyresgästernas hushållsel. Solcellerna kommer inte att täcka hela behovet men Mitthem kommer att kvalitetssäkra att även den el de köper kommer att vara från förnybara energikällor. Hyresgästerna kommer även att få IMD. Förbrukningen av el och vatten mäts individuellt i varje lägenhet (IMD) vilket innebär att varje hyresgäst bara betalar för sin egen förbrukning. Detta har visat sig minska förbrukningen radikalt och därmed minskar också miljöpåverkan. Byhöjden kommer även att bli ett helt rökfritt boende. Det betyder att det är rökförbud i och i anslutning till de båda husen. Även lägenheternas balkonger och uteplatser inkluderas i rökförbudet.

Träffa oss på Leva och Bomässan 29 – 31 mars

Save the date
Lägenheterna kommer att släppas för uthyrning på Mitthems hemsida torsdagen den 28 mars och ligga ute för bokning under två veckor.
– Du kommer att kunna anmäla ditt intresse på maximalt 20 stycken lägenheter som du rangordnar utifrån den lägenhet du helst vill ha, näst helst vill ha och så vidare. Om du blir erbjuden att teckna kontrakt på en lägenhet grundar sig erbjudandet på rangordningen och precis som vanligt på den sökandes köpoäng, berättar Kate Almroth och tillägger:
– Är du intresserad av en lägenhet i Byhöjden och inte skapat en intresseanmälan ännu på vår hemsida, se till att göra det så fort du kan så att du får börja tillgodoräkna dig köpoäng på en gång.

I dagsläget finns det inga färdiga lägenheter, därför kan Mitthem inte erbjuda några lägenhetsvisningar. Men det finns virtuella lägenhetsvisningar av ta del av på Mitthems hemsida redan nu – som är så nära verkligheten det går att komma och du får en känsla för hur det kommer att se ut.

Mer om kvarteret Byhöjden

Adress: Bågevägen 282, Bosvedjan

Antal hus: 2 stycken á 7 våningar

Antal lägenheter: 88 stycken, 1-3 rok

Hyror

1 rum och kök 5 241 kr/månaden
2 rum och kök 6 876 – 7 063 kr/månaden
3 rum och kök 7 780 kr/månaden

Tvättmaskin & torktumlare i lägenheter men även gemensam tvättstuga.

Lägenheterna släpps på Mitthems hemsida torsdagen den 28 mars. Inflyttning i kvarteret Byhöjden sker i två omgångar under december 2019.