”Vi skapade vårt drömhem med Mio Härnösand”

När Lars Andersson och Inger Brink flyttade från Timrå till Härnösand i början av mars behövde många av de gamla möblerna bytas ut. Valet föll på Mio, som med bred kunskap och smidig service hjälpte paret på vägen mot sitt drömhem.

Foto: Mio Härnösand

– Det är kanske bara en gång i livet man får chansen att skapa sitt perfekta hem från grunden, säger Lars Andersson. Då ville vi göra det så bra som möjligt.

Sedan Lars Andersson och Inger Brink flyttade ihop i Timrå år 2002 har parets inredning bestått av en salig blandning möbler från respektive boende. Men när de föll för den nyproducerade fyrarummaren på Bryggaren Strand i Härnösand bestämde de sig för en nystart – det var dags att skapa något helt eget tillsammans.

 ”Det var lätt att hitta möblerna vi ville ha och att inspireras till nya lösningar.”

Baserat på den nya lägenhetens dovare färgskala, som Lars och Inger själva varit med och bestämt, visste de tidigt att inredningen skulle gå åt det industriella hållet. På Mio Härnösand möttes de av inspiration och ett stort utbud som gav många valmöjligheter.
– Vi blev överraskade över vilket brett sortiment det fanns i butiken, säger Inger Brink. Det var lätt att hitta möblerna vi ville ha, att matcha olika delar med varandra och att inspireras till nya lösningar. Det är viktigt för oss att stötta det lokala företagandet, så det känns extra bra att ha den här kvaliteten i närområdet.

Nyfiken på vardagen hos oss på Mio i Härnösand? Följ oss på facebook!

Foto: Mio Härnösand

Om paret någonsin kände sig villrådiga kring ett designval fanns det alltid hjälp att få från butikens experter, och för att förenkla i inredningsprocessen fick de också låna tyg- och färgprover med sig hem.
– Det underlättade verkligen att få känna på hur sakerna skulle passa här hemma, säger Inger Brink. Vi har haft många fantastiskt bra diskussioner med personalen som kommit med praktiska råd och guidat oss rätt kring de olika köpen. Och när vi väl bestämt oss kunde vi välja att få allting levererat, inburet och uppackat – de slängde till och med kartongerna. Det är en väldig trygghet att få ett sånt bemötande, särskilt när man som vi går igenom en ganska stor förändring.

Foto: Mio Härnösand

Det tog några månader för allt att pusslas ihop, konstaterar Lars Andersson, men nu pryder de nya möblerna sin plats på parets 95 kvadrat – från det massiva matbordet i mörkt trä till de inbjudande gröna sofforna.
– Vi tycker båda att det känns så himla rätt. När vi tagit bilder på lägenheten ser det så bra ut att vi knappt kan tro att det faktiskt är vårt eget hem! Allting har blivit precis som vi hoppades.

Vill du veta våra öppettider på Mio i  Härnösand, hittar du all info här.