Njut av en lugnare jul – Här är Alexandras bästa tips på hur du förenklar julmaten

Gör som allt fler gör – behåll dina jultraditioner men förenkla dem. Så får du tid att njuta mer i jul. Lägg kraven på hyllan och tillåt dig att hitta de goda genvägarna. Alexandra på ICA Åsen hjälper dig med idéerna. Här är hennes bästa tips på hur du fixar julmaten enklare. Utan att ge avkall på smaken.

– Vår sill är uppskattad har vi märkt, liksom laxen som finns färsk, rökt och gravad. Gärna serverad med en god röra till. Både mimosa- och rödbetssalladen är lokalproducerade och, skagenröran görs här av Emil. Och goda är också nubbe- och sillsalladen, gärna tillsammans med en knäckemacka.

Det är full aktivitet vid färskvarudisken på ICA Supermarket Åsen i Ljusdal. Bakom disken griljeras det julskinka och Alexandra Hansson och hennes gäng har fullt upp minst sagt.

– Efterfrågan på vår egengriljerade julskinka är jättestor och det förstår jag. Den är verkligen jättegod med en griljering baserad på äkta råvaror som blir så där gyllenbrun som den ska vara, säger hon och fortsätter:

”Vår griljerade julskinka är grym”

– Denna goda julskinka är ett jättebra exempel på hur du på ett enkelt sätt kan fixa julbordets maträtter utan att smaken blir sämre och här i färskvarudisken på ICA Åsen har vi det mesta för julbordet.

TA GENVÄGEN. – Våra stamkunder började fråga efter vår egengriljerade julskinka flera veckor innan vi börjat tillaga den. Vi har haft den i många år och den är verkligen jättegod, säger Alexandra Hansson på ICA Supermarket Åsen i Ljusdal.

Som de grillade revbensspjällen exempelvis, lika goda som populära.

– Och känner du för prinskorv så tycker jag att du ska pröva vår lokalproducerade korv. Den är mycket uppskattad.

För egen del äter Alexandra inte allt på ett traditionellt julbord. Hon har sina favoriter.

– Så tror jag det är för många. Jag tycker att man kan välja ut sina favoriter och bara köpa så mycket som man faktiskt vet går åt. Det både förenklar och är miljömässigt hållbart. Plus att det är prisvärt. Ingenting behöver gå i soporna.

Här hittar du våra erbjudanden inför julen.

ICA Åsens färskvarudisk är välkänd i trakterna för sitt fina urval. Här är det kvalitet som gäller och det märks också i adventstider.

– Mycket av det vi har är lokalproducerat som julkorv, syltor och pastejer. Och den ljuvliga ostkakan från Bull-Olle, den smakar lika bra, ja nästan bättre än en hemlagad och är mycket efterfrågad av kunderna.

Den fräscha fiskdisken lockar också många kunder och här finns läckerheter också till julbordet.

– Vår sill är uppskattad har vi märkt, liksom laxen som finns färsk, rökt och gravad. Gärna serverad med en god röra till. Både mimosa- och rödbetssalladen är lokalproducerade och, skagenröran görs här av Emil. Och goda är också nubbe- och sillsalladen, gärna tillsammans med en knäckemacka.

– Vår sill är uppskattad har vi märkt, liksom laxen som finns färsk, rökt och gravad.

Så här inför jul har Alexandra sin egen topp-tre-lista för ostbrickan. Ostar som blir så goda att servera till pepparkakor och kex.

– En enkel ostbricka kan bestå av den halvhårda osten Kaltbach som är en smakrik men inte stark ost, grönmögelosten Saint Agur grymt god till pepparkakor och en brietårta som avnjuts som den är eller bakas i ugnen i ca 10 minuter i 180 grader och toppas med honung och valnötter.

Och tveka aldrig att fråga det glada gänget på ICA Åsen om tips.

– Vi är här för att hjälpa till och tycker det är kul att svara på frågor.

Så tillåt dig nu att koppla av och underlätta för dig själv inför julen som kommer.

– Vi på ICA Supermarket Åsen kommer att göra allt för att hjälpa dig att få njuta av en lugn jul i år. Välkommen till oss, avslutar Alexandra Hansson, ansvarig för färskvarudisken på ICA Åsen i Ljusdal.

Ett tips till från Alexandra

Köttbullar med julsmak
Köp färdiga delikatessköttbullar eller ICAs färdigrullade stekklara färs. Lägg i 2-3 msk smör i stekpannan, krossa kryddpeppar i pannan och stek bullarna i detta. För variation – använd nejlikor istället.