Sveriges smartaste och bästa matkasse finns äntligen i Västerås!

Idag finns det massor av matkassar att välja mellan. En kasse med mat och ett recept hem till dörren. Färdiga frysta eller färska rätter, bara att värma. Och så finns det något mitt emellan. En matkasse som värnar om hemlagat från grunden där fokus ligger på att det ska vara enkelt för vem som helst att färdigställa middagarna och att det ska smaka gott. Matkassen med de goda såserna!
– Jag kände själv trots att jag är kock, att jag skulle vilja ha hjälp med bra vardagsmat som går snabbat att laga när man kommer hem efter en lång dag på jobbet, säger Henrik Isaksson, kock och grundare.

Sveriges smartaste och bästa matkasse finns äntligen i Västerås!

Matkomfort grundades av Henrik Isaksson som fick idén redan 2005, långt innan matkassarna sett dagens ljus. Trots att han var kock kände han att både fantasin och orken tröt när det kom till vardagsmaten.
–  Jag ställde mig frågan hur man kunde hjälpa fler att äta bra mat, lagad från grunden, även i vardagen. Lösningen blev att göra som på restaurang, förbereda det som går utan att slutresultatet tappar smak och fräschör och förpacka allt i en snygg middagslösning.

”Kan du läsa kan du laga.”

Sagt och gjort. För snart 11 år sedan startades Matkomfort tillsammans med bland annat Fredrik Åkesson och de två äger idag företaget tillsammans. Medan Henrik är kocken i duon sköter Fredrik försäljningen och hittar viktiga samarbetspartners för att nå ut till rätt målgrupp.
Bra mat tar tid. Rätter ska komponeras, inköp ska göras, kassar ska bäras och så gäller det att hitta riktigt bra råvaror. Allt det här och lite till gör vi åt dig” berättar Henrik.
Jag och vår produktchef och inköpare besöker bondgårdar, slakterier, bagerier och grönsaksodlare för att hitta de bästa leverantörerna Sverige har att erbjuda. Att köttet är färskt, svenskt och så närproducerat som möjligt samt att djurhållningen sköts är viktigt för oss när vi väljer våra leverantörer. Därför har vi valt att jobba med några av Sveriges främsta, bland annat kyckling från Bjärefågel, nötkött från Hälsingestintan och fisk från Leroy. Grönsaker anpassar vi mycket efter säsong där både Ryftes Gård på Gotland samt Orto Novo på Ekerö är två leverantörer vi gillar att köpa grönsaker och örter ifrån. I våra matkassar Sthlsmlådan och Vego Premium är det större fokus på ekologiska grönsaker.

Läs mer: Möt Henrik och Matkomforts kockar

Ni har till skillnad från andra matkassar ett kök och kockar som lagar maten, berätta mer.
Precis, när varorna är inköpta tar mina kockar vid. Fonder, grytbaser, aioli, majonnäs och andra såser och smaksättare tillagas från grunden i vårt kök i Tyresö, söder om Stockholm. Våra kockar har många års erfarenhet från flertalet restauranger och brinner för bra mat lagad från grunden. Allt provsmakas in i det sista innan det packas i portionsburkar, plockas ihop i matkassarna som i vårt fall är i form av en låda och skickas med kylbil hem till våra kunder. Förberedelser gör att kunderna i vardagen får njuta av ett riktigt hantverk med minimal insats.
Du behöver endast färdigställa middagarna genom att till exempel steka kyckling och koka riset och värma vår hemgjorda currysås. Den aktiva tid du lägger är mellan 5-20 minuter beroende på vilken matkasse du väljer och antalet portioner du lagar. Vissa rätter kan sedan behöva lite mer tid i ugnen och under den tiden kan du göra annat. Jag och min familj har själv ätit våra middagar i alla år och det känns fantastiskt kul att kunna avlasta vardagen för så många familjer, säger Henrik, och jag vill påstå att vi väckt intresset hos många barn att vara delaktiga i matlagningen med tanke på att de svåra momenten redan är förberedda.

Kan Matkomfort hjälpa dig i vardagen? Här är leveransområdet

”Kan du läsa kan du laga.” brukar Henrik kort sammanfatta enkelheten i Matkomforts matkassar.
 Två andra fördelar med våra matkassar är att du kan välja storlek, mellan 1-8 personer, samt att du inte behöver ha ett välfyllt skafferi med ris, bulgur, kryddor och annat hemma. Matkomforts matkassar är kompletta, salt, peppar och något att steka i som smör och rapsolja, är det enda du behöver hemma. En god olivolja kan också piffa upp. Ris, pasta, kryddblandningar, ströbröd, allt kommer portionerat utefter det antal personer du valt.
Väljer du vår snabbaste matkasse Vrooom, behöver den kompletteras med grönsaker. Perfekt för familjer där barnen bara äter morötter, gurka och minitomater eller för den som bara vill äta ekologiska grönsaker. Vi skickar med tips på vad vi tycker passar men det är förstås upp till var och en att välja sina tillbehör.

Matkomforts fem olika matkassar

Premium
Fyradagarsmeny med mer exklusiva råvaror, som gårdsgris och Bjärekyckling, samt frukt och grönsaker.  Det enda du behöver ha hemma är salt, peppar och något att steka i. Vår populäraste meny. 1-6 personer.
Läs mer och beställ Premium här!

Vego Premium
En vegetarisk variant av vår populäraste matkasse Premium. Tre kompletta måltider med härliga  mejeriprodukter, ägg samt ekologiska eller närodlade grönsaker i så stor utsträckning som möjligt. 2, 4 eller 6 personer.
Läs mer och beställ Vego Premium här!

Familjefavoriter
Fyra favoriter för hela familjen. Goda, snabblagade rätter som passar både barn och vuxna, serveras med barnvänliga grönsaker eller frukt. 4 eller 8 personer.
Läs mer och beställ Familjefavoriter här!

Sthlmslådan
Tredagarsmeny för dig som inte vill äta rött kött. I stället får du fågel, fisk och veggishrätter, tillsammans med ekologiska och/eller närproducerade frukter och grönsaker. 1-6 personer.
Läs mer och beställ Sthlmslådan här!

Vrooom
För dig som vill minimera tiden i köket, middagarna tar bara 5–10 minuter att laga. Du behöver själv komplettera med grönsaker. Alltid för fyra dagar. 4 eller 8 personer.
Läs mer om och beställ Vrooom här!