Barnpassningen ger sjubarnsmamman Jeanette möjlighet att träna

Jeanette valde Må Bättre för då finns det aldrig en ursäkt till att inte träna.
– Har man som jag sju barn, så är bara det en utmaning i sig att få allt att gå ihop. Utan barnpassningen hade det aldrig gått, säger Jeanette Lindqvist.

Må Bättre har ordentligt tilltagna lekrum för barnen och framför allt är det inga stora barngrupper.

Sjubarnsmamman Jeanette Lindqvist, 46 år, har varit medlem sedan 2008. Innan dess hade hon inte funderat så mycket på träning.

– Trodde man hade goda gener och träning var inte priorit

Avesta
Gilla oss på Facebook:
Avesta
Falun
Hedemora
Säter

erat. Mina första tre barn fick jag som väldigt ung och det flöt liksom bara på. Efter mina två yngsta så försvann däremot inte kilona av sig själv, säger Jeanette Lindqvist.

Hon bestämde sig omgående för att börja träna och barnpassning var ett måste.

– Må Bättre har gett mig den möjligheten. Bara att skriva in passen i agendan och barnen kommer verkligen i trygga händer, säger Jeanette Lindqvist.

För barnen Timea, 10, och Lovelia, 6, har Må Bättre blivit som ett andra hem.

– Visst kunde det vara lite knöligt när de var riktigt små. Då blev det gym, men i dag kan jag vara med i vilket pass som helst och flickorna stortrivs, säger Jeanette vars favoritpass är Body Pump.

Må Bättre har ordentligt tilltagna lekrum för barnen och framför allt är det inga stora barngrupper.

– Det är helt fantastiskt och vilka gulliga killar och tjejer som tar hand om barnen. De pysslar, leker och gör det barnen har lust med, poängterar Jeanette.

Hon ser i dag barnpassningen som en språngbräda till ett lyckligare och hälsosammare liv.

– Jag hade alltid funnits till för andra. En dag insåg jag att jag måste ta hand om mig själv. Jag ville må bra själv, jag ville vara en bra mamma, leva längre och finnas till för mina barn. Då måste man ta hand om sin hälsa, säger hon.

I dag kan Jeanette satsa på sig själv tillsammans med barnen. Tre till fyra gånger i veckan blir det ett besök på Må Bättre.

För familjen är träning en viktig del i livet. Träna skall vara lika naturligt som att borsta tänderna eller gå att sova.

– Alla mina barn tränar. Det är gymnastik, ishockey, innebandy, fotboll med mera – och vi går på Må Bättre, säger Jeanette.

En aktiv familj där barnpassningen gjort det enklare och bekvämare för sjubarnsmamman att hinna med träningen i vardagen och utan att ta tid från familj eller jobb.

Och Jeanette avslutar som hon började.

– Det finns aldrig en ursäkt för att inte träna. Må Bättre har ju barnpassning, säger hon.

Läs mer: Så fixar du barnpassning under träningen