”Så klart Mitt Kontor hänger med om jag tar mig till OS”

Sofia Henriksson är elitskidåkare och egen företagare. Tävlingssäsongen har precis börjat och resorna är många. Målet är glasklart, en plats i A-landslaget och i OS i februari. Samtidigt måste företaget också funka och det gör det tack vare digitala verktyget Digital Företagare och Sofias målmedvetenhet.

SMART KONTOR. För att finansiera sin satsning på OS i längdskidor driver Sofia Henriksson eget företag. – Administrationen fixar jag med hjälp av LRF Konsults Digital Företagare. Betalar fakturor, fakturerar och bokför. Supersmidigt.

Hon är ständigt i farten – Sofia Henriksson. Under denna intervju sitter hon i bilen på väg med packning för alla eventualiteter.
– Så ser mitt vardagsliv ut. Den ena veckan är inte den andra lik. Jag tränar 2 pass om dagen antingen hemma eller på något läger, säger hon. Nu har också tävlingssäsongen dragit igång med ännu fler resor.

Hon trivs. Sofias rytm är snabb med förmåga att organisera sig disciplinerat och målmedvetet.
– En bra dag håller jag OS-nivå. En dålig dag gör jag det inte. Tävlingarna framöver blir helt avgörande eftersom uttagningarna inför OS sker hela tiden till bara någon vecka före avfärd.

Sofia slog igenom rejält 2014. I sitt första världscuplopp blev hon 12:a. Två helger senare toppade hon noteringen och hamnade på 9:e plats. 2016 blev det SM-silver i 30 km klassisk stil och nu är målet inställt på Pyeongchang i Sydkorea.
– Det är klart att OS är en dröm. Det är ju det största en elitåkare kan vara med om.

DIGITAL ADMINISTRATION. – Digital Företagare passar både småföretagare och lite större företag, säger Bengt Nord rådgivare på LRF Konsult.

Vid sidan av satsningen i skidspåret driver Sofia eget företag. En förutsättning för att kunna satsa på skidåkningen.
– Jag måste ju ha mat på bordet, säger hon och berättar entusiastiskt om de företag hon valt att samarbeta med. Företag som gör hennes elitsatsning möjlig.

Företagande är ett måste för många elitidrottare, men att ha kontoret med sig i skidspåret känns aningen ovanligt.
– Kanske inte på varje runda, skrattar Sofia, men visst skulle det funka. Jag använder Digital Företagare som är LRF Konsults digitala verktyg. Det går att använda i mobilen och på datorn. Dessutom har jag en sådan bra personlig rådgivare hos LRF Konsult: Bengt Nord.

Bengt och Sofia samarbetar över internet. Han ser på sin skärm i realtid det Sofia gör i administrationen.
– Det finns många finesser i Digital Företagare som förenklar för småföretagaren. Det är minimalt med pappersarbete vilket sparar tid. Inget letande samt att man får bra överblick eftersom allt finns inlagt i programmet som t.ex. kvitton och leverantörsfakturor. Dessutom är det enkelt att fakturera.

”LRF Konsults ”Digital Företagare” gör att jag slipper lägga onödig tid på administration.”

Bengt gillar att ha koll på det kunden gör för att kunna hjälpa till snabbt.
– Bokföringen går att fixa nästan i realtid vilket är bra. Bokföringens syfte är ju att företagaren ska ha ekonomisk koll, och då ska siffrorna vara aktuella. Det som gör det extra enkelt för kunden är kommunikations- och lagringsportalen Mitt Kontor som ingår när man är kund hos oss. Tack vare Mitt Kontor sparar både vi och kunden mycket tid eftersom allt material och kommunikation samlas på en plats och man slipper leta på en massa olika ställen.

Särskilt smart är rutinen för att bokföra och betala leverantörsfakturorna.
– Här sparar företagaren riktigt mycket tid och besvär. Ett knapptryck och allt är klart.

Sofia sköter mycket själv medan andra småföretagare vill ha mer hjälp.
– Många sköter inbetalningar och fakturerar. Jag brukar bokföra, göra bokslut samt ge kvalificerad rådgivning, men det finns självklart olika varianter.  Vår service omfattar det kunden behöver, avslutar Bengt.

LRF Östersund – Besök oss på nätet!