Rustik skandinavisk inredningsstil hos LjusExperten

Svenskarna inreder som aldrig förr. Och mycket fokus ligger på belysning och ljus.
– Inredningstrenderna just nu handlar om att skapa genuin stil som andas hållbarhet, säger Victoria Blixt på LjusExperten i Östersund. Samtidigt som det oväntade och personliga också får ta plats.

Rustik skandinavisk inredningsstil hos LjusExperten

Hon fortsätter:
– Samma trend gäller för armaturer. Att låta det oväntade ta plats är mycket spännande. Och att våga ta ut svängarna är något man sällan ångrar.

Victoria är butikschef på Ljusexperten i Östersund. Belysningsbutiken i Lillänge köpcentrum som nu också säljer inredning.
– Belysning är en del av inredningen hemma. Och i vår inredningslada – The Barn – kan du hämta massor av inspiration.

Vill du veta mer om vad som händer i butiken – följ oss på facebook

The Barn är stilrent inredd i färgtonerna grått, svart och vitt. Och med material som trärena ytor och plåt.
– Många av möblerna är unika. Som kanske ett marknadsbord från Indien. Eller ett återbrukat plåtskåp som nu söker sin nya ägare.

En hel del unika saker som nu återbrukas.
– Inredningstrenderna går absolut mot ett mer hållbart fokus. Och samma sak gäller ljuskällorna.

Victoria tänker på led-lamporna som näst intill är revolutionerande ur miljösynpunkt.
– Led-lampor med bra kvalitet har en hållbarhet på minst 15 000 timmar och förbrukar mellan 80 och 90% mindre energi än halogenlamporna. Numera finns led-lampor med olika nyanser på ljuset, berättar hon och fortsätter:
– Och lamporna är inte dyra. Vare sig i inköp eller drift. Men det gäller att välja rätt kvalitet med många belysningstimmar för bästa pris över tid. Vi finns här på Ljusexperten för att hjälpa dig att hitta rätt belysning.

Här kan du se du våra nyheter!

Nytt på led-fronten är led-lampor med inbyggd dimmer.
– Du skruvar i lampan i armaturen och med strömbrytaren kan du sedan reglera ljusstyrkan i tre lägen. Någon särskild dimmer behövs inte.

Något som Victoria gillar eftersom inredning så ofta handlar om att kunna styra ljuset.
– När mörkret gör sig påmint upptäcker många att ljuset hemma inte riktigt räcker till. Varken funktion eller känsla blir som du vill ha det hemma, säger Victoria.

”Wow brukar inredningsintresserade säga när de kommer hit”

På Ljusexperten i Östersund jobbar ett ungt gäng med stort intresse för ljussättning och inredning.
– Vi kan detta med lumen och ljusstyrkor, men är också duktiga på att hitta den belysning som passar just dig. Sortimentet är brett. Butiken är ju på över 500 kvadratmeter så här finns något för alla.

Bland detaljerna i The Barn märks många kända varumärken som bl a House Doctor, Nordal, Ib Laursen, Klinta och Greengate.
– Tonerna i ladans accenter går just nu i svart, grått och silver. Mot julen plockar vi in mer mässing och naturmaterial för en varmare känsla.

Den stora inredningstrenden i år är äkta, rustika material i kombination med det oväntade.
– Att hänga en kristallkrona i en inredning med mycket grånat trä och plåt blir supersnyggt. Liksom att i fönstret placera en maffig bordslampa med jakogrå lampfot med en härligt mönstrad skärm, säger Victoria och fortsätter:
– Precis så har vi inrett ”inredningsladan” i butiken. Kom hit och låt dig inspireras av inredning och vårt mycket breda sortiment av lampor. Du hittar oss på gaveln vid Lillänge köpcenter. Alldeles invid garaget, avslutar Victoria Blixt på Ljusexperten i Östersund.

Mer inspiration  hittar du på vår Instagram, @Ljusexpertenostersund