6 tips: Så här inreder du med färg

Hur färgsätter du ditt hem på bästa sätt? Häng med till inredaren Katarina Gustâv, Lidéns Möbler, hon ger sina bästa tips hur du inreder ditt hem med färg.

6 tips: Så här inreder du med färg

Inredare Katarina Gustâvs bästa tips

Katarina Gustâv har jobbat som inredare på flera av de stora affärskedjorna i Stockholm. Nu har turen kommit till Lidéns Möbler i Säter.

Katarinas bästa tips är att inreda utifrån din personlighet – Läser du mycket ska du givetvis ha dina böcker framme och inte att förglömma en rätt riktad läslampa som ger rätt ljus utan att skugga. – Eller om du spelar gitarr, låt den stå eller hänga så att den syns, inte nog med att det är en fin form den säger något om just dig.

Läs mer: Hitta detaljerna som gör ditt hem

6 smarta tips för färgsättning och textilier

  • Blanda gärna färger, men tänk på att svarthetsliknande/vithetsliknande färger går ihop för att det är samma nyans.
  • Plocka in naturen, in med blommor!
  • Alternativ till fondvägg. Måla neutralt och fäst upp en gardinstång. Sätt upp ett fint tyg, byt sedan tyg efter säsong eller humör.
  • Mät rummet innan du köper möbler.
  • Tumregel vid mattköp, 50 procent av möbeln ska stå på mattan. Annars blir det lätt en känsla av att möbeln tippar ut i rummet.
  • Gör du ofta om i ditt hem? Måla väggarna neutralt vita eller grå. Sedan kan du lätt byta ut kuddar, plädar, textilier och blommor för att få snabb förändring.

Läs mer: Katarina lyser upp varje hörn i ditt hem