Frida i Lindesberg står bakom Sveriges nöjdaste kunder

Att vara fastighetsmäklare är ett hårt jobb, och Frida Lundin gör det gärna. Hon vill fortsätta ha Sveriges mest nöjda kunder. Men snart har hon en ny liten individ att hålla på gott humör.

Frida Lundin, fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, är engagerad i sitt jobb i Lindesberg. Men snart blir hon tvungen att jobba mindre. I början på november ska det komma en liten bäbis, hennes första.

Frida är i regel först på jobbet på morgonen. Och sällan hemma före klockan 18. Dessutom jobbar hon ofta helg och kvällar. Sedan hon vid årsskiftet tog över Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Lindesberg har det varit minst sagt fullt upp. Men det trivs hon med.
– Det bästa med det här jobbet är att få vara med och sätta ihop den största affären kunderna gör i livet. Där både köpare och säljare i regel är glada.

Vad är din bostad värd? Vi hjälper dig följa värdeutvecklingen dag för dag

Tog över Lindesbergskontoret i våras
Hon har jobbat på mäklarkontoret i Lindesberg sedan 2014, och när hon i våras fick möjlighet att bli sin egen som franchisetagare tog hon chansen.
– Det var dags att ta nästa steg och det var kul att få ta mer ansvar för hela affären.

Att få driva eget under Länsförsäkringars varumärke är en stor möjlighet, tycker hon. Bolagets grundvärderingar går igen även på fastighetsförmedlingen.
– Vi är personliga och nära. Och så är det en fördel att ha bank och försäkring under samma tak, jag kan bara skicka ut kunderna till kollegorna i rummet intill.

När du ska köpa bostad finns vi nära dig – Kolla vad bolånet kostar hos oss

Att Länsförsäkringar toppar listan med nöjdast kunder år efter år tror Frida beror på den lokala närvaron och den långvariga relationen.

Närheten och relationen med kunderna är viktigast
Hos Länsförsäkringar är den långvariga relationen den viktiga. Det ger nöjda kunder, tror Frida.
– I en mindre stad som Lindesberg ser vi våra kunder överallt. I mataffären, i padelhallen, på golfbanan. Det gör det extra viktigt med den långvariga relationen. De ska kunna hålla oss i handen från första till sista dagen med sitt hus.

Hon är själv född och uppvuxen i Lindesberg, men bor just nu i Örebro med sin sambo. Och snart blir hon tvungen att jobba mindre. I början på november ska det komma en liten bäbis, hennes första.
– Det blir ett livspussel att lösa. I början ska jag vara ledig ett halvår, sen kombinerar jag lite med att jobba. Det har ändå tagit några år att bygga upp ryktet, så jag vill inte helt försvinna från marknaden.

Längtar efter lugnet
Men lugnare ska det bli. Frida är med i en padelserie, tränar på gym, spelar golf och åker längdskidor, så planeringen för att få en balans mellan bäbis, träning och jobb blir viktig. Och hon ser fram emot lugnet.
– Det kan vara välbehövligt. Det straffar sig i längden att köra för hårt. Det kan man göra ett tag när man inte har barn.

Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda kunder inom bank, försäkring och fastighetsförmedling – läs mer om hur du kan få en enklare vardagsekonomi med oss.

Sveriges mest nöjda kunder enligt SKI

Varje år gör Svenskt Kvalitetsindex (SKI) en undersökning om hur nöjda kunderna är i olika branscher. Länsförsäkringar toppar flest kategorier i sina branscher, hela sju stycken:

  • Bolån
  • Privat Bank
  • Privat Försäkring
  • Privat Pension
  • Företag Bank
  • Företag Försäkring
  • Fastighetsförmedling

(källa: SKI)