Magnus, mäklare: Här i Karlskoga är kunderna viktigare än ”kränget”

Magnus Skagerstam trivs i Karlskoga. Här har han sitt liv, sina barn och hockeylaget i sitt hjärta. Och den starka lokalförankringen har han stor nytta av i jobbet med Sveriges mest nöjda fastighetsmäklarkunder.

Magnus, mäklare: Här i Karlskoga är kunderna viktigare än ”kränget”

När Magnus var liten fick han vara med i lokal-tv och visa upp sin imponerande samling av hockeybilder. Nu är han vuxen och bilderna är borta, men hockeyintresset är kvar. Fast nu är det själva spelet som är intressant och inte bara samlandet.
– Det händer mycket, går snabbt och det är inte alltid resultatet stämmer överens med arbetsinsatsen. Det är spännande, säger Magnus.

Han pratar om hockey, men det kunde också handla om fastighetsmäkleri. Lika engagerad som han är i BIK Karlskoga är han i jobbet som fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Karlskoga.
– Det bästa är att få jobba med människor. Att få möta folk i olika skeenden i livet. Förstagångsköpare, de som gifter sig eller blir sambo, de som får barn. Och de som är med om tråkiga saker också, förstås.

När du ska köpa bostad finns vi nära dig – Kolla vad bolånet kostar hos Länsförsäkringar

Högst betyg av alla
Magnus har jobbat med försäljning hela sitt vuxna liv. Efter att ha sålt hemelektronik, leksaker och sängar utbildade han sig till mäklare på Karlstad universitet. Sedan fyra år finns han på kontoret i Karlskoga. Det är en särskild känsla att jobba under Länsförsäkringars flagg.
– Vi sätter köparna och säljarna i fokus genom hela försäljningsprocessen, men också efteråt. Vi har inte det där kränget, så att säga, utan är ödmjuka och lyhörda inför alla. Det är extra viktigt på en mindre ort.

Fyra år i rad har Länsförsäkringar Fastighetsförmedling haft Sveriges mest nöjda kunder enligt SKI. 2016 blev just kontoret i Karlskoga utsett till Sveriges bästa kontor inom hela Länsförsäkringar. Helhetslösningarna, bra produkter och bra samarbeten är några av nycklarna. Men allra mest lyfter Magnus fram lokalkännedomen och närheten till kunderna.
– Vi träffar köpare, säljare och spekulanter både på visningar och på Ica. Att vi jobbar så nära dem är en trygghet både för oss och för dem.

Vad är din bostad värd? Följ värdeutvecklingen dag för dag

Lever pappaliv med många puckar i luften
Magnus själv har bott i Karlskoga större delen av sitt liv, så han kan verkligen orten. I yngre år längtade han bort, men nu har han insett alla fördelar med att bo kvar. Inte minst sedan han blev pappa, 23 år gammal. Att pussla ihop pappalivet, med en tvååring och en nioåring, med mäklarjobbet kräver planering.
– Jag jobbar sällan på helgerna, men det blir en del jobb när barnen lagt sig. Och jag är ju alltid anträffbar på telefonen och mejlen.

Lugnare på läktaren
Utöver jobbet följer Magnus alltså BIK Karlskoga och deras framgångar. De matcher han inte hinner se live ser han på tv. Letar du efter Magnus i hockeyhallen får du titta närmare på sittplatserna.
– Förut var jag på ståplats och visade mycket känslor. Nu är jag lite äldre och lugnare och sitter ner. Men visst – efter vissa matcher är jag lite hes i halsen, säger Magnus.

Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda kunder inom bank, försäkring och fastighetsförmedling – läs mer om hur du kan få en enklare vardagsekonomi med oss.

 

 

Sveriges mest nöjda kunder enligt SKI

Varje år gör Svenskt Kvalitetsindex (SKI) en undersökning om hur nöjda kunderna är i olika branscher.

Länsförsäkringar toppar flest kategorier i sina branscher, hela sju stycken:

  • Bolån
  • Privat Bank
  • Privat Försäkring
  • Privat Pension
  • Företag Bank
  • Företag Försäkring
  • Fastighetsförmedling

(källa: SKI)