Så lyckas du med bostadsaffären

All kompetens under ett tak – så kan man beskriva Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Sundsvall.
– Varje bostadsaffär skräddarsys på det sätt som passar dig som bostadssäljare bäst. Men vi möter också upp köparens frågor om bostaden, ekonomi, juridik och själva köpprocessen.

Så lyckas du med bostadsaffären

– Så ser jobbet som mäklare ut på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Sundsvall, berättar Anna Lundqvist mäklare på företaget.

Hon har varit mäklare i 17 år och är specialiserad på att sälja villor och fritidshus.
– Mäklarna hos oss har specialområden och blir därmed experter på respektive bostadsform, fortsätter hon. Inte minst när det gäller värderingar.

Fredrik Karström också han mäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling håller med.
– Jag jobbar med bostadsrätter i Sundsvall och Timrå och vet exempelvis vilka föreningar som fungerar bra och vilka föreningar du som bostadsrättsköpare behöver ställa extra frågor till.

På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Sundsvall jobbar åtta personer varav sex är mäklare. Alla samarbetar med kundens bästa för ögonen.
– Tänk dig att jag kommer hem till dig när du funderar på att sälja din bostad. Med mig har jag en portfölj med olika möjligheter, säger Anna. Förslag som på olika sätt kan underlätta för dig.

Med vår tjänst Försprång är du redo när du vill sälja.

Det kan handla om att hjälpa till med ett nytt boende i en bostadsrätt exempelvis i ett visst område.
– Då brukar jag koppla in en av bostadsrättsmäklarna på kontoret som har koll på kommande lägenheter.

Det första mötet med bostadssäljaren sker oftast i vederbörandes bostad, vilket både Anna och Fredrik känner stor respekt inför. Under detta möte görs en värdering av bostaden.
– Vi informerar dessutom om säljprocessen, hur den går till och om Länsdeklarerat Plus som är en försäkring mot dolda fel. Liksom om deklaration, skatteeffekt och hur mycket pengar som beräknas hamna i din plånbok, säger Anna.

För att du ska känna dig trygg med att sälja din bostad, har vi tagit fram Länsdeklarerat plus.

Det händer också att bostadssäljare visar sig behöva en bankkontakt.
– Kanske funderar du på att köpa nytt innan du sålt? Då kan vi enkelt ordna ett möte med en bankrådgivare hos oss på Länsförsäkringar Bank. En genomgång av ekonomin brukar räta ut de frågetecken som finns, säger Fredrik.

För den som vet att man ska sälja, men inte har bestämt sig för när, rekommenderar Anna och Fredrik tjänsten Försprång.
– Försprång innebär att allt inför försäljningen görs klart, bostaden fotas och bilderna läggs ut på Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings egen websida och på sociala medier. Men inte på Hemnet, säger Anna och fortsätter:
– Ibland fångas intresserade köpare upp redan där. Andra gånger går bostaden vidare till Hemnet när du som säljare är redo. Och då är allt redan förberett.

Anna och Fredrik är överens om att kemin mellan mäklare och bostadssäljare är viktig.
– Vi ska bli ett team som tillsammans ska genomföra en bostadsaffär på bästa sätt. Då måste allt kännas rätt för dig som ska sälja. Kontoret erbjuder därför alltid ett första besök inklusive värdering helt utan kostnad, avslutar Anna Lundqvist och Fredrik Karström mäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Sundsvall.

Här kan du kontakta oss och se vilka som jobbar i bobutiken i  Sundsvall.