Länsförsäkringar Fastighetsförmedling växer i Hälsingland

Pär Berglin från Järvsö blir chef när Länsförsäkringar Fastighetsförmedling öppnar kontor i Ljusdal och Järvsö. När han såg Länsförsäkringar Gävleborgs satsning i bygden bestämde han sig för att bli en del av den.

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling växer i Hälsingland

Pär Berglin, 43, guidar runt i Järvsö. Han pekar och berättar. Cykelparken där borta, Strandvallen där han brukar träna stavhopp, nytt äldreboende här, trevligt fik där, sväng vänster efter bron, det finns en fin lada borta i…Kort sagt: det märks att han kan bygden.
– Jag är ju uppväxt här, har varit borta några svängar till Stockholm och Gävle men det är hit jag alltid kommit tillbaka, berättar han.
I arton år har han varit mäklare och i tio år har han drivit en mäklarfirma i Järvsö.

Vill du boka en kostnadsfri värdering? Klicka här!

Nu byter den skepnad och blir Länsförsäkringar Fastighetsförmedling som ett led i en stor satsning i Hälsingland.
– Jätteintressant! Vi öppnar kontor i både Ljusdal och Järvsö och, tycker jag, får en enorm fördel genom att vi blir en del i en organisation där både bank- och försäkringar finns i samma företag.

Han berättar att han möter många som suckar över bankers minskade öppettider och nedläggningar av kontor.
– Det är ju en verklighet på landsbygden. En del retar sig på att de måste ringa centrala telefonnummer och inte längre kan gå in på banken och träffa någon som vet vem just de är och kan just den trakten, berättar han.

Det där har han burit med sig.
– När jag märkte att Länsförsäkringar gjorde tvärtom och inte avvecklade utan satsade för att växa här i Ljusdal och Järvsö kände jag att jag ville växa med dem.

Här hittar du din lokala mäklare!

Josefine Blomqvist, mäklare i Söderhamn märker av framåtandan i Hälsingland.

Det var en av två huvudanledningar till att skyltarna Länsförsäkringar Fastighetsförmedling nu skruvas upp i både Ljusdal och Järvsö med honom som ägare. Den andra anledningen är det stora intresset för bygden.
– Trakten mår generellt bra. Det händer enormt mycket. Vi har sett en värdeökning i många år nu. Det gäller både Järvsö och Ljusdal, ja, faktiskt skulle jag säga att hela Hälsingland är på marsch framåt generellt, säger han.

Besök Länsförsäkringar i Gävleborg

 

Jag märkte att Länsförsäkringar gjorde tvärtom och inte avvecklade utan satsade för att växa här i Ljusdal och Järvsö.

Gustav Beskow

Den gamla klyschan ’Dra åt Hälsingland’ känns i högsta grad aktuell. Gustav Beskow, fastighetsmäklare i Söderhamn och Hudiksvall håller med.
– Vi har märkt att trycket på visningar har ökat under 2019. Försäljningarna slutar nästan alltid med budgivning vilket inte var självklart under 2018.

När Pär Berglin ser på sitt område konstaterar han att Järvsö är draglok, i ett nationellt perspektiv, men att det innebär att även intresset för mindre byar ökar kraftigt.
– Järvsö består av ungefär femtio byar. När människor tidigare var intresserade av att köpa något i Järvsö var det själva tätorten som gällde. Så är det inte alls längre. Jag tror att genom Järvsö, och förstås även Ljusdal, får många människor upp ögonen även för andra orter i västra Hälsingland.

Dra åt Hälsingland’

Han betonar det faktum att Järvsö numera är både stor sommar- och vinterdestination och att det blivit en katalysator för det ökade intresset. Samhällsklimatet där många väljer att lämna storstadsområden för att söka livskvalitet i mindre orter talar också för Hälsingland.

Sitt jobb trivs Pär Berglin med.
– Här handlar det om väldigt varierande uppdrag. Inget objekt är det andra likt. Vi arbetar med ett stort spann. Det är fritidshus, tomter, kommersiella fastigheter, jordbruk, lägenheter och villor. Ibland dyker något objekt som intresserar stockholmare upp, ofta inne i själva Järvsö, som numera kan kosta ganska många miljoner.

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Hälsingland finns numera i Bollnäs, Hudiksvall, Söderhamn, Ljusdal och Järvsö.

I Gästrikland finns kontor i Gävle och Sandviken (med marknad Sandviken, Hofors och Ockelbo).