Autoexperten satsar stort för att skona bilar och miljö

Vätgasrening, felsökning och spolarvätska. Autoexperten i Arboga är en lösningorienterad bilverkstad som utför alla typer av reparationer utan att kompromissa med miljöarbetet. Senaste investeringen är en vinnare för både kunden och miljön.

Autoexperten satsar stort för att skona bilar och miljö

Inte långt från slalombacken i Arboga ligger Autoexperten. Vägg i vägg med Besikta bilprovning finns den 700 kvadratmeter stora verkstadsbyggnaden Krisats Bil/ Auto Experten och här är man är just vad skylten vittnar om. Experter med öppettiderna 07.00-16.30 måndag till fredag, året om.
– Vi är inte billigast, men vi håller oerhört hög kvalité och hos oss får kunden alltid 3 års garanti på både utfört arbete och reservdelar, berättar ägaren Fredrik Alsdal.

Fredrik står i kundmottagningen och bjuder på kaffe från automaten. Bredvid honom finns shoppen fylld med  torkarblad, spolarvätska och väldoftande granar. Han berättar om företaget och deras nya stora investering, utrustningen för vätgasrening.

Vill du beställa tid för en vätgasrening av din motor?

Moderna bilar sotar snabbt igen snabbt delvis för att bilarna har en lågt ställd bränsletillförsel

För tillfället är de ensamma om den nya tekniken i hela Västmanland. Genom en stor fönsterruta som vetter in mot verkstaden kan man som kund se arbetets gång med sin bil. Just nu står sju bilar uppställda för reparation och service. Fyra mekaniker tar emot alla typer av bilmärken samt släpvagnar, husbilar och husvagnar. Mekanikerna har alla olika specialområden så som service, diagnostester, felsökning och reparationer.

Mekanikern Jimmy Höglund servar en kunds bil.
Mekanikern Jimmy Höglund servar en kunds bil.

Ida Johansson i kundmottagningen vittnar om att här tar man emot alla typer av bilar med alla typer av problem.
– Genom att vi hela tiden införskaffar den senaste tekniken och har en stort utbud av diagnosutrustning för att felsöka i motorerna, så kan vi hjälpa alla våra kunder, berättar Ida.

Vätgasrening av motorer vad är det?
– Det är den nya tekniken av motorrening! Moderna bilar sotar snabbt igen snabbt delvis för att fabriksinställningarna har en lågt ställd bränsletillförsel – vilket ofta leder till att bilarna korkar igen i bilens förbränningsutrymmen.

Ute i verkstaden kopplar mekanikern Jimmy Höglund på utrustningen för vätgasreningen i luftinsuget på en motor. Han visar och berättar:
– Den nya tekniken producerar en vätgas, en slags knallgas som blåser rent i alla förbränningsutrymmen så som EGR-ventiler och kylare, en rengöring gör att kunden sparar pengar på både bränsle, stora kostsamma reparationer och något som är minst lika viktigt för alla, det blir mindre bränsleutsläpp.
– Det här är en förhållandevis billig investering och vi rekommenderar att man gör den i samband med att man servar sin bil hos oss, berättar ägaren Fredrik.

Billigt?
– Ja, allt är relativt. Men om kunden måste byta EGR-ventiler eller kylare för att det sotat igen så kommer prislappen hamna på ungefär 20 000 kronor, medan vätgasreningen ”bara” kostar dryga tusenlappen hos oss, berättar Fredrik.

Vi införskaffar alltid den senaste tekniken för att felsöka i motorerna och vi satsar stort för att skona bilar och miljön

– Vi vet hur mycket bilen betyder för våra kunder. Utan bil är det mycket som inte fungerar ute i familjerna, barn ska lämnas och hämtas på förskolan, man ska storhandla och åka till arbetet. Vi kan erbjuda lånebil och här får man kostnadsförslag på kronan direkt vid kontakt, berättar Fredrik och avslutar

– I vår verksamhet pågår ständigt miljöarbete och företaget har flera miljöcertifieringar. Alla moderna bensin- och dieselbilar kommer vara i behov av vätgasrening. Varför inte nyttja den senaste tekniken som gör gott för både miljö och plånbok.

Krisats Bil/ Auto Experten Öppettider 07.00-16.30 måndag till fredag, året om.

https://www.autoexperten.se/hitta-butik-eller-verkstad/krisats-bil/