Tre starka kökstrender i Köks Johans nyinredda övervåning

Sugen på att uppgradera köket? Då finns all anledning göra ett besök hos Köks Johan och kolla in deras nya utställning. – På övervåningen har vi precis byggt upp ett flertal fina köksmiljöer med massor av inspiration, säger Rickard Johansson på Köks Johan Elon i Timrå.

Tre starka kökstrender i Köks Johans nyinredda övervåning

Här finns inspiration såväl för den mer klassiska smaken som för den riktigt moderna.
– Vita kök är fortfarande aktuella, berättar Rickard. Vita lantkök med ramluckor är en klassisk stil som alltid är rätt och passar i många hem. Men nu vi ser också tydligt att de grå nyanserna kommer stort på luckor.

En annan tydlig trend är släta luckor. De ger elegant och med rätt detaljer tuffare stil på köket om man så vill.
– Svarta kök har blivit populära och vi har ett sådant i utställningen. Stilen är sober med en lite lyxig känsla, särskilt när man väljer rostfritt till exempelvis i bänkskivan och sätter in en inbyggd kaffemaskin.

I köksutställningen finns också idéer på tvättstuga

Den största trenden är dock att välja kök efter sin personliga smak och husets stil menar Rickard.
– Det gäller ju att hitta den kombination av ett snyggt och funktionellt kök som man själv trivs med. Och i denna hitta-sitt-kök-process tycker vi på Köks Johan att det är roligt att kunna hjälpa till.

FÅ NYA IDÉER. – Kom in och titta på alla snygga köksidéer och funktionella lösningar som finns i den nya utställningen, säger Rickard Johansson på Köks Johan Elon i Timrå. Här finns också idéer på utbytesluckor och måttbeställda kök.

Framförallt är det köksdesignern Madelene Stoor som ritar upp och föreslår planlösningar.
– Hon är bra på att lyssna in vad kunden vill ha och är också jätteduktig på köksfunktion. Madeleine vet vad som behövs för att allt ska flyta på i köket och hur man ska planera för att undvika missar i planlösningen.
Rickard fortsätter:
– Madelene gör också hembesök utan kostnad och tar de mått som behövs för att ritningen ska bli korrekt.

Boka ett hembesök här

Köks Johan har kök för alla smaker och arbetar med två varumärken: Bäcklunda och Storsjökök.
– Snabbaste leveransen får den som väljer köket Bäcklunda i platta paket. Leveransen går på mellan 3 och 5 dagar och det finns en mängd luckor i standardmått att välja mellan. Ett riktigt prisvärt kök.

Läs mer: Bäcklunda kök

Varumärket Storsjökök passar den kund som önskar måttanpassade stommar och kanske också känslan av platsbyggt.
– Vill du ha en stomme på 55,3 cm så löser vi det. På så sätt slipper man onödiga passbitar. Storsjököket är för övrigt svenskt och tillverkas i Östersund och har ett konkurrenskraftigt pris.

Och för den som vill fräscha till utan att byta ut allt är utbytesluckorna ett bra alternativ.
– Luckorna måttanpassas och vill man byta skåpsdörrar mot utdragsförvaring är det enkelt att genomföra. Det blir både snyggt och praktiskt.

Läs mer: Storsjökök

Önskas hjälp med montering så löser Köks Johan det.
– Vi har ett bra samarbete med hantverkare som tar hela ansvaret för monteringen.

Rickard har jobbat i butiken Köks Johan sedan slutet av 80-talet. Butiken som hans pappa startade och som sålt kök i över 35 år.
– Vi är mest kända för att sälja vitvaror och värmepumpar. Men vi är också riktigt bra på kök och på prisvärda helhetslösningar med kök och vitvaror, avslutar Rickard Johansson på Köks Johan Elon i Timrå.

Läs mer: Köks Johan – en del av ELON

3 fördelar med Köks Johans typer av kök

  1. Prisvärda platta-paket-kök med garanterad leveranstid på 3-5 dagar.
  2. Svensktillverkade kök i valfria mått.
  3. Utbytesluckor/lådor i valfria mått.