Experternas bästa tips – allt du ska tänka på vid köksrenovering

Ska du totalrenovera köket eller bara byta luckor? Oavsett finns det en hel del att tänka på. Nu ger KöksDesign sina bästa tips.
– Det viktigaste är att man har en plan som man följer, säger Anders Jansson.

Experternas bästa tips – allt du ska tänka på vid köksrenovering

Familjeföretaget KöksDesign startades 1977 i Gävle av Lennart Jansson som i början folierade om slitna köksluckor. I dag är det tvillingsönerna Anders och Bengt som driver företaget som alltmer kommit att likna en mindre byggfirma.

– Vi hjälper kunderna från början till slut, med allt från ritning och rivning av det gamla köket till installation av det nya, säger Anders Jansson.

Läs mer om KöksDesign och hur de kan hjälpa dig med din köksrenovering här.

Anders och Bengt Jansson driver tillsammans KöksDesign.

Efter att ha ritat och monterat otaliga kök genom åren har KöksDesign bra koll på vad som är viktigt att tänka på inför en köksrenovering. Anders berättar att ett av de vanligaste misstagen många gör är att de slarvar med planeringen.

– En del river ut det gamla köket och går sedan och tittar på ett nytt kök. Men då är det bra att ha med sig att leveranstiden brukar vara mellan sex och tio veckor. Därför är det viktigt att planera så att man inte river ut köket för tidigt och hamnar i en långdragen process, säger han.

Få inspiration till din köksrenovering hos KöksDesign – se mer här.

För att det ska gå så fort och smidigt som möjligt gäller det att tajma allt från leveranser till hantverkare. KöksDesign vet att en totalrenovering av ett kök är ett stort projekt och samordnar därför allting åt sina kunder.

– Om kunden förbereder genom att själv riva ut köket kan de ha ett nytt kök på en vecka. Men om vi gör allting från grunden får man räkna med tre veckor, säger Anders.

Om man inte vill renovera om sitt kök helt tipsar Anders om att byta ut bara luckor och bänkskivor.

Vill man hålla i pengarna vid en köksrenovering tipsar Anders om att försöka ha kvar vatten, avlopp och ventilation på samma ställe. Han berättar även att det är bra att tänka på kökets kvalitet – så att köpet blir en långsiktig och hållbar investering.

Läs mer om KöksDesign och hur de kan hjälpa dig med din köksrenovering här.

För att erbjuda kunderna ett av marknadens största utbud arbetar KöksDesign sedan många år tillbaka med den svenska familjeföretaget Creoform Kök.

– Köken tillverkas i Hallstahammar utanför Västerås och det gör att vi har möjlighet att skapa flexibla måttanpassade lösningar till våra kunder i hög kvalitet. De som inte vill ha en total köksmakeover kan välja att bara byta ut luckor och bänkskivor, säger Anders.

I Gävle finns KöksDesigns showroom där man visar produkter och smarta lösningar.

Han tycker även att det är viktigt att tänka på att den billigaste prislappen på kök ofta inte är den billigaste lösningen när alla kostnader har kommit på plats.

– Offerterna vi skickar till våra kunder täcker de flesta utgifter. Det är för att kunden ska veta vad köket kommer att kosta med allt från planering och montering till rörmokare och elektriker, säger Anders.

Få inspiration till din köksrenovering hos KöksDesign – se mer här.

För Gävleföretaget KöksDesign är kunderna alltid i fokus. De vill att kunden ska känna sig trygg i processen och strävar alltid efter en bra dialog där kunden känner att de alltid kan höra av sig om något krånglar.

– De flesta av våra kunder har hittat oss genom bekanta som är nöjda med vårt jobb, säger Anders.

KöksDesigns showroom i Gävle

I KöksDesigns showroom visas produkter och smarta lösningar upp. Hit kan kunderna komma för att få hjälp med materialval, inspiration och idéer. De får möjlighet att känna på produkterna och se hur olika kulörer fungerar ihop.