Här är västeråsarnas nya favoritplats för avslappning: ”Vill ta relax från lyx till vardag”

De flesta är överens om att spa och relax är något fantastiskt för både kropp och själ. Men många förknippar det med lyx eller något du unnar dig.
Detta vill Kokpunkten ändra på. De vill att spa och relax ska vara något du gör ofta. 

Kokpunktens relaxavdelning är en oas i en annars fartfylld anläggning. Här slappnar gästerna av i en varm källa med spektakulär utsikt över Mälaren.

I och med det nya året skapas många nyårslöften. De flesta handlar om hälsa och välmående. Därför har många exakt samma löfte, att börja träna. Det många kanske missar är att det finns andra vägar till ökat välmående. Att slappna av och gå på relax är till exempel ett sätt som kan ge stor effekt på hälsan. Det vissa förknippar med att bara ta det lugn och vila kan faktiskt vara en effektiv väg till att må bättre. 

Ett företag som satsat på en stor variation i sin relax är Kokpunkten. En destination som kanske är mest känd för sitt actionbad. När de utformade sin relax, som slog upp portarna 2014, så var det med just hälsoeffekter i åtanke. 

För att ge en faktisk inverkan på ens välmående så bör du gå på relax ofta, helst varje dag

Relaxen är bland annat utrustad med tre sorters bastubad som ger ökad blodcirkulation, förbättrar immunförsvaret och ger en detoxeffekt. Dessutom finns det kalla behandlingar såsom isregn och skyfall där du kan kyla ner dig. En bar där fräscha smoothies och juicer serveras hjälper till att skapa en helhetskänsla av hälsofokus. 

Pär Sandström, relaxansvarig på Kokpunkten förklarar tanken bakom variationen. 

– En blandning mellan varma och kalla behandlingar ger en ökad hälsoeffekt. Därför designade vi en relaxavdelning där du specifikt kan varva till exempel bastubad med isduschar.

Här an du läsa mer om relaxen på Kokpunkten

För att ge en faktisk inverkan på ens välmående så bör du gå på relax ofta, helst varje dag. Pär menar att folk har fel inställning till spa och relax. 

– Det misstaget många gör är att de går på relax kanske en gång om året, som en minisemester eller en lyxig julklapp. Medan du istället borde ha det som en vana. Precis som folk går på gymmet. Därför erbjuds två riktigt bra alternativ för dig som vill besöka relaxen ofta: 

Seniorkortet:

Kokpunktens initiativ med seniorkort (55+) på relaxen är skapad för att du ska kunna gå på relax egentligen hur mycket du vill. Det ska inte vara en engångsföreteelse utan en vana. Just för att skapa mer långvariga hälsoeffekter. 

Kokpunktens seniorkort kostar 195 kronor per månad och då erbjuder de fritt inträde varje vardag året runt. Är det kanske det mest behagliga sättet att öka ditt välmående och hålla ett nyårslöfte? 

Årskort:

Med årskort för 270 kronor per månad erbjuds entré till relaxen ett helt år.  

Detta är Kokpunkten Relax: 

  • Öppnades 2014
  • Renoverades 2018
  • Åldersgräns 18 år
  • Utomhuspool, tre sorters bastu, isregn, relaxbar och mycket mer
  • I entrén ingår alltid badrock, sitthandduk och en energishot