Det går att göra så mycket med kreativa kökslösningar

På Hertig Karls Allé i Örebro ligger Kvänum Örebro. – Har man rätt fokus när man ritar kök kan man nästan uppfinna hjulet på nytt, säger Johan Fogel som driver butiken. Men då gäller det att jobba med en köksleverantör som erbjuder många möjligheter.

KARIN. – Jag får många frågor om rösten Karin i vår radioreklam om Kvänumkök. Man undrar om den verkligen tillhör min dotter. Och ja det är min dotter som pratar, bekräftar Johan Fogel på Kvänum Örebro.

– Att få jobba med ett varumärke som Kvänum ger mig som köksinredare alla verktyg för att skapa en kökslösning som motsvarar min kunds önskemål, fortsätter Johan. Det tycker jag uppmuntrar till kreativitet och är utmanande och stimulerande.

Johan uppskattar att Kvänum aldrig kompromissat med kvaliteten och hantverksskickligheten. Den som funnits i generationer i den västgötska bygden runt Kvänum.
– Man värnar det lokala och har valt att behålla produktionen i snickeriet i Kvänum. Det har resulterat i ett utvecklingsarbete som gjort att varumärket ligger i framkant.

Ta en titt på våra kök!

Kvänum har ett unikt och mycket flexibelt sortiment när det gäller kökslösningar. Det gäller såväl utseende som funktion men flexibiliteten gäller också prisbilden.
– Jag kan anpassa köksidéerna efter de önskemål du har. Kvänum är ju känt för att vara exklusivt. Men det utesluter inte att jag också kan rita kök i en medelprisklass. Det är alltså en myt att Kvänum bara har mycket exklusiva kök, även om sådana självklart också finns.

Kvänums kvalitetskök finns i olika prisnivåer

Han fortsätter:
– Har du ett normalstort kök och har en köpa-kök-budget från ca 200 000 kronor finns det all anledning att låta mig titta på en kökslösning som håller över tid och har hög kvalitet.

Johan själv är händig och van vid att renovera och bygga om på sin fritid.
– Några renoveringar har det blivit under årens lopp. Kunskapen gör att jag oftast under ett hembesök kan bilda mig en uppfattning om vad som byggnadsmässigt är möjligt, hur avloppssystemet är uppbyggt etc. Jag har alltid varit intresserad av inredning och har ett öga för färg, form och arkitektur.

Även om intresset för inredning, färg och form betyder mycket i arbetet med kök så är det mötet med människor som betyder mest.
– Viktigast för mig är alltid mötet med kunden. Att lyssna in vad du som kund har för synpunkter och önskemål. Det mötet gör att jag fortfarande efter drygt 10 år tycker jobbet är lika kul. För ingen kökslösning blir den andra lik. Allt utgår från den enskilde kundens behov och det är spännande.

Att läsa sig till kvalitet är inte särskilt lätt. Inte heller att se kvalitet på internet.
– Nej alla kök kan se bra ut på bild. Jag tror att man behöver se köksinredningar i verkligheten. Ta i luckor, dra i lådor och känna på material och ytor. Få testa funktioner och själv bilda sig en uppfattning.

Sedan en tid har Kvänum Örebro haft radioreklam där Johans dotter Karin berättar om sin pappa. Hon säger:
– ”Om du ska byta kök ska du prata med pappa. För prata kök är bland det bästa han vet”. Jag kan bara hålla med, avslutar Johan Fogel, på Kvänum Örebro.

Blev du nyfiken? Klicka här för att läsa våra kataloger!

Om Kvänum

  • Familjeägt företag i fjärde generationen som i år fyller 95 år.
  • Försäljningen sker i huvudsak i Norden.
  • Ca 180 anställda.
  • All tillverkning sker i orten Kvänum Västergötland.
  • Tillverkar ca 1600 kök/miljöer per år.
  • Är kunglig hovleverantör.

Om Kvänum Örebro

  • Jobbar över hela Örebro län men har även levererat kök till andra delar av Sverige samt Tyskland och Norge.
  • Johan har drivit butiken i snart 7 år.
  • Johan driver idag butiken själv men har planer på att utöka med en säljare till.