Kontorslandskap ersätts av loungegrupper

Glöm personliga skrivbord med tråkiga skåp. Här presenteras det nya kontoret av Kinnarps Interior Södertälje!

Fastighetsbolaget Diligentia i Stockholm har med hjälp av Kinnarps Interior utvecklat en arbetsplats för ett fiktivt företag.

Företag i alla storlekar vänder sig till Kinnarps Interior Södertälje när de vill få hjälp med inredning av sina lokaler. Oavsett det är myndigheter som Polisen, kommunala Igelsta grundskola eller företag i alla dess former och format. Och lika brett är spannet på önskemålen. Några vill ha kostnadseffektiv inredning, andra mer exklusiv.
Med ett 50-tal leverantörer finns det mesta att välja på. Det gemensamma är att man slipper skruva ihop möblerna själv, och att samma team av utbildade inredare står till tjänst för att skräddarsy en unik lösning helt utifrån kundens önskemål.

2309602678

Ett nytt sätt att arbeta på
Nu lanseras ett nytt koncept från Kinnarps Interior, det är Next Office som under rubriken ”aktivitetsstyrd arbetsmiljö” anpassar kontoret till hur verkligheten ofta ser ut nuförtiden. Lokala Kinnarps Interior Södertäljes vd Marcus Bagstevold berättar:
– Det är ganska stor skillnad på hur kontorsarbete ser ut idag jämfört med för några år sedan. De anställda är i allt mindre grad låsta vid sina arbetsplatser. De är rörligare, kanske sitter man mer i konferensrum eller är iväg på möten. Och med dagens allt mer mobila teknik så kan man lika gärna läsa eposten vid kaffemaskinen.

295007085

Bättre omfördelad kontorsyta
Det har gjorts nya studier på den så kallade beläggningsgraden, hur ofta man verkligen sitter på sin arbetsplats. Man kommer sällan upp i över 50% på en arbetsvecka och det har gjort att Kinnarps Interior har börjat ta fram inredning utifrån det.
– Om man absolut inte måste eller vill ha ett eget skrivbord så öppnas nya möjligheter att fördela arbetsytan på ett bättre sätt. Kanske kan man bygga upp nya trivselmiljöer som får de anställda att må bra.
– Den gamla typen av öppna kontorslandskap där man sitter på rad är inte vad de flesta vill ha idag, för många skulle det vara bättre med några fler tysta rum, konferensrum och en lounge-avdelning. Vårt nya sätt att inreda flexibelt innebär att man får en massa trevliga miljöer som förbättrar arbetsklimatet.

3294698621

Showroom i Södertälje
Är du intresserad av att veta mer om Next Office och aktivitetsstyrd arbetsmiljö finns ett 1.500 kvadratmeter stort showroom i Hovsjö industriområde, Hantverksvägen 10. Du kan också ringa direkt till Kinnarps Interior Södertälje på 08-550 664 55 för en förutsättningslös diskussion!

210781141