Så blir nya kvarteret i Lomma Strandstad

Vad sägs om egen takterrass eller gathus med villakänsla – och Sveriges kanske finaste strand runt hörnet?
– Läget vid det nya Kanaltorget är helt unikt, säger Pernilla Magnusson, marknads- och inredningsansvarig hos JM AB.

Så blir nya kvarteret i Lomma Strandstad

Se bilderna på nya kvarteret här.

Säg Lomma och de flesta skåningar tänker på den kritvita stranden som sträcker sig kilometer efter kilometer strax utanför Malmö. Men orten är inte bara sommaridyll – här finns också några av Skånes bästa skolor, de boende känner sig trygga och i lugnet finns en gemytlig småstadsanda för den som vill.

– Lomma lockar många, man flyttar gärna hit när man får barn och bor gärna kvar när barnen flugit ut. Det är ett unikt samhälle där alla boende är väldigt aktiva, i allt från föreningsliv till umgänge, säger Pernilla Magnusson och fortsätter.

– De boende jag pratar med beskriver en särskild känsla, där man vill ha havet nära året om. ”Vi känner inte att vi behöver resa på semester, Pernilla, vi bor redan på en semesterort” sa en kund till mig en gång.

När Lomma Strandstad, området närmast havet, började byggas i början av 2000-talet fick orten ett rejält uppsving av boende. Och enligt Magnusson är området fortfarande mycket populärt.

– De som flyttar hit lockar ofta med släkt och vänner att också göra samma sak, när de upptäckt hur härligt det är. Det är väldigt vanligt att man flyttar inom Lomma Strandstad, vilket är ett väldigt gott betyg, säger hon.

I slutet av 2024 startar inflyttningen för Riggen, som är JM:s största kvarter i området.

– Det har ett fantastiskt läge vid Kanaltorget, en öppen och härlig plats för umgänge och lek. Kanalen har en öppning mot havet så det går att ta sin SUP-bräda och paddla ut. Personligen tycker jag det är perfekt att gå ner dit och bara ta en paus i vardagen, berättar Pernilla Magnusson.

Förutom läget, endast 400 meter bort från stranden, har kvarteret en egen solsäker och lummig innergård – samt en stor bredd av olika boenden. Här finns såväl vindsvåningar, gathus i tre plan med takterrass och takvåningar.

– Här kan den som letar efter något unikt verkligen hitta det. Vi märker också att de som besöker våra visningar vill ha något annorlunda, säger Magnusson och tar vindsvåningarna som exempel.

– Det är inte så ofta man får chansen att bo i en nyproducerad vindsvåning, oftast är det gamla hus med ombyggda vindar. Här är det nytt och fräscht, man får vara med och göra materialval och inreda. Man slipper ju också budgivning, vilket är en stor fördel i dessa tider.

Den som köper lägenhet i Riggen får också JM:s Trygghetspaket, påpekar Magnusson.

– Om försäljningen av ens nuvarande bostad drar ut på tiden kan man ta del av JM:s Trygghetspaket. Då kan man få sex månaders tillträdesskydd och skjuta fram själva inflyttningen. Dessutom kan man få ersättning för dubbel boendekostnad i upptill sex månader, vilket ger ett skydd i upp till tolv månader. Allt utan kostnad.

Kom på visning – se tiderna här.

Riggen

Området kommer bestå av 92 bostäder samlade runt en mysig innergård, en byggnad kommer även stå fritt vid Kanaltorget.
 
Lägenheterna består av 2-6 rum och kök med en boarea på 40-154 kvadratmeter. Här finns såväl vindsvåningar, lägenheter med takterrass och gathus med villakänsla i tre plan. Alla lägenheter har generösa balkonger eller uteplatser.
 
Tillträde sker preliminärt i november 2024 fram till april 2025 vartefter husen blir klara.
 
Riggen ligger nära butiker, service, skolor, restauranger samt endast 400 meter från stranden.