Bildextra: Kika in i Josefines toppmoderna lägenhet på Öster Mälarstrand: ”Jättevacker utsikt över Mälaren”

Öppen planlösning, sjöutsikt och gott om förvaring. Det är bara några av sakerna som Josefine Lannebris nämner när hon berättar om sin nyproducerade bostadsrätt som ligger i den populära stadsdelen Öster Mälarstrand.
Intresset var stort för de 15-våningshus vid namn Sjöbris som Josefine bor i - och snart inleds byggnationerna av systerhuset Mälarvyn.
– Jag trivs jättebra, och jag är väldigt nöjd med hela köpprocessen, säger hon och hyllar JM som är byggentreprenören.

Josefine Lannebris stortrivs i sin nya lägenhet i 15-våningshuset på Öster Mälarstrand. Snart byggs Sjöbris efterliknande granne - det blivande 15-våningshuset i föreningen Mälarvyn. Foto: Pia Nordlander

I slutet av 1990-talet flyttade Josefine Lannebris föräldrar till Öster Mälarstrand. På den tiden var stadsdelen ny, och familjen bodde i ett av de första husen i området.
– Jag föddes 2000, men vi flyttade därifrån några år senare. Nu är jag tillbaka. Det känns som att jag har kommit hem, säger hon och skrattar.

Söker du nytt boende och är nyfiken på Sjöbris systerhus Mälarvyn med inflytt 2025 – läs mer här

”Jag har en otroligt vacker utsikt över Mälaren”, konstaterar Josefine. Foto: Pia Nordlander

2020 bestämde sig Josefine Lannebris för att köpa en lägenhet. Hon hörde talas om att byggentreprenören JM skulle bygga ett nytt hus med 15 våningar i Öster Mälarstrand.
– Jag gillar Öster Mälarstrand jättemycket, men jag ville även komma in på bostadsmarknaden. Det här är min första bostad och det passade mig perfekt att inflyttning var tre år senare, säger Josefine Lannebris.

Bo i ett av Västerås vackraste bostadsområden, intill Mälarens vatten – läs mer om Öster Mälarstrand här

Josefine i sin toppmoderna arkitektritade lägenhet, med genomtänkt planlösning och fint ljusinsläpp. Foto: Pia Nordlander

Josefine Lannebris valde en 64 kvadratmeter stor trea som ligger på våning 11. Den 30 november förra året flyttade hon in i sin nyproducerade lägenhet.
– Jag har en otroligt vacker utsikt över Mälaren och jag är nöjd med allt. Jag valde en öppen planlösning där kök och vardagsrum skapar en social yta, säger Josefine och fortsätter:

Hela lägenheten är ljus och fräsch och det är gott om förvaring.

Här kan du läsa fakta och planlösningar om alla lägenheter på Mälarvyn

Intresset för Sjöbris har varit stort och nu sätter JM spaden i jorden igen. Under namnet Mälarvyn bygger de just nu ett systerhus till Sjöbris. 15-våningshuset har preliminär inflyttning i augusti till oktober nästa år.
– Det känns jättekul att området växer. Det höga huset ligger precis bakom mig och det ser jättefint ut, säger Josefine Lannebris, som menar att det också kändes tryggt att en så stor aktör som JM byggde bostaden.

Ett tryggt bostadsköp – här kan du läsa mer om JM och deras trygghetspaket

Sjöbris och Mälarbyn erbjuder en fantastisk vy över Mälaren. ”Det är ett bra och lugnt område”, säger Josefine. Foto: Pia Nordlander

I Mälarvyn har alla lägenheter balkong eller uteplats. Lägenheterna på de övre våningsplanen har också en fantastisk utsikt över Mälaren. Oavsett storlek på lägenheten får du en välplanerad och genomtänkt bostad med hög standard och kvalitet. Är du ute i tid och bokar upp sin bostad har du möjlighet att skräddarsy ditt nya hem.
– Jag gjorde jättemycket tillval i min lägenhet. JM har varit otroligt hjälpsamma. När jag flyttade in ingick även hantverkartjänster på två timmar. Jag fick hjälp med allt från att sätta upp gardinstänger till en hylla, säger Josefine Lannebris.

Inredningen i Mälarvyns lägenheter är vald med omsorg om både material, utseende och funktion – läs mer om inredningen här

Både Mälarvyn och Sjöbris erbjuder ett elegant boende i ett av Öster Mälarstrands finaste lägen. De två 15 våningar höga husen ger en fantastisk utsikt över Västerås och Mälarens glittrande vatten. Foto: Pia Nordlander

Öster Mälarstrand brukar kallas för Västerås vackraste bostadsområde med närhet till både Mälaren, natur, lekpark, båtplats och service. Josefine Lannebris håller med.
– Det är ett bra och lugnt område. Det finns även mycket att göra. Det finns bland annat ett café precis nedanför mig, en matbutik i närheten, frisör och ett bageri, säger hon.

Se lediga lägenheter i Mälarvyn – välkommen att kontakta mäklarna Karin Berglund och Mimmi Holm för att boka en visning

Josefine bor i det 15 våningar höga huset i bostadsrättsföreningen Sjöbris. Snart byggs grannhuset, som också det blir ett 15 våningar högt hus. Foto: Pia Nordlander

BILDEXTRA:

Josefines lägenhet är smakfullt inredd. Foto: Pia Nordlander
Alla lägenheter i Sjöbris och Mälarvyn har egen balkong eller en generös uteplats. Foto: Pia Nordlander
Köper du en bostad i tidigt skede kan du, precis som Josefine gjorde, påverka utformningen av ditt nya hem ännu mer genom att göra inredningsval. Foto: Pia Nordlander
Badrummet är stilrent, praktiskt och miljövänligt. Foto: Pia Nordlander
Sjöbris efterliknande granne – det blivande 15-våningshuset i föreningen Mälarvyn – kommer att få en fantastisk utsikt över Mälaren och Västerås. Planerad inflyttning är i höst 2025. Foto: Visionsbild JM