”Vi hjälper dig att hitta rätt cykel inför våren”

Tänk dig en varm sommarkväll. Du trampar iväg på din nya cykel ut från stan, känner doften av nyslaget gräs, ängsblommor och hör fågelsången. Eller på en träningsrunda med cykelkompisarna på slingrande vägar där ni peppar varandra till ännu bättre resultat.

Personalen på cykelavdelningen är från vänster Kaka, Glenn, Niklas, Patrik, Harri och Peter.

Oavsett om det är en vardagscykel, träningscykel, el-cykel eller någon annan typ av cykel du behöver, är den ett oslagbart transportmedel som gynnar både hälsa och miljö. Vilket behov du än har får du hjälp av personalen på Intersport Erikslund att välja rätt cykel, och vilka frågor du än funderar över är det där du får svar.

Hitta in till oss, här finns vi!

Hur sköter jag om min mountainbike, vilken cykel ska jag välja till min 11-åring och vad ska jag tänka på när jag köper cykelhjälm är några exempel på frågor som kunderna ställer.

Det Harri inte vet om cyklar är inte värt att veta

I butiken finns de ur kvalitetssynpunkt bästa märkena på cyklar representerade genom bland annat Scott, Crescent, Monark och Aspenäs.

I butiken finns ett stort utbud av cyklar.

All personal i butiken utbildas kontinuerligt, många har tränat och tävlat på hög nivå inom sina idrotter. Cykelavdelningens personal erbjuds dessutom tester och provcyklingar av olika cykelmärken och modeller, och för att överhuvudtaget få sälja el-cyklar är en godkänd utbildning ett krav.

Visste du förresten att Intersport Erikslund också rymmer en modern cykelverkstad i anslutning till cykelavdelningen på nedre botten? På verkstaden basar Harri Ekman som gett service åt och lagat cyklar i över 30 år.
– Det Harri inte vet om cyklar är inte värt att veta, säger kollegan Dan Inosel.

Vid köp av en ny cykel oavsett modell och pris ingår gratis service inom ett halvår. Personalen på verkstaden går igenom cykeln; ekrarna kontrolleras, växlarna justeras, kedjan spänns vid behov med mera.
– Det tar tre till fyra månader innan allt sätter sig på en ny cykel. Därför erbjuder vi den här servicen, förklarar Dan.

Här är vårens nyheter hos Intersport!

Han rekommenderar också att lämna in cykeln på service en gång om året, för att ge cykeln så lång livstid som möjligt.

Mycket har utvecklats på cyklar över tid. Numera tillverkas alla ramar av aluminium. Risken för rostangrepp är därmed eliminerad och med aluminiumdelar väger cyklarna också mindre.

Cykelhjälmar har blivit ett självklart attribut vid cykling. En nyhet från senare år är den så kallade kragen som är tänkt att ersätta cykelhjälm för vuxna och som ska fungera på liknande sätt som en krockkudde i bilen. Säkerheten har även ökat, nu tillverkas vissa av hjälmarna med MIPS-system, vilket eliminerar risken för hjärnskakning.

Cykelhjälmar finns i många olika utföranden på Intersport Erikslund.

Intersport Erikslund

  • Butiken är inte centralägd utan drivs av lokala handlare sedan 1987.
  • Butiksytan är på 2500 kvadrat och rymmer, förutom de vanliga varugrupperna, även förening- och företagsverksamhet samt både skid- samt cykelverkstad.
  • Intersportbutiken ligger i två plan på Erikslund Shoppingcenter. Cykelavdelningen är placerad på nedre plan.
  • Personalen har specialkunskaper inom bland annat gjutning av sulor, slipning/vallning av skidor, lästning av skor och pjäxor samt skridskoslipning.