Teknikföretaget har fått skjuts av pandemin och ser nya möjligheter till att utvecklas: ”Fler behöver tekniken hela tiden”

Digitala möten, konferenser och utbildningar har ökat dramatiskt med pandemin. Teknikföretaget Informationsteknik arbetar med allt ifrån installation av digitala mötesrum till att digitalt sköta ljudet på en konferens i New York.
– Vi sköter hela kedjan, från installation till event och vi kan nu sköta större affärer, både med redan befintliga kunder som nya, berättar Lars Hammarlund, chef Informationsteknik i Sandviken.

Teknikföretaget har fått skjuts av pandemin och ser nya möjligheter till att utvecklas: "Fler behöver tekniken hela tiden"

I dag är digitala möten en självklarhet. Pandemin har definitivt påskyndat digitaliseringen, något som Informationsteknik märkt av. Informationsteknik hjälper kunder att bättre kunna hålla möten och konferenser på distans med allt ifrån att integrera och installera teknik men också att sköta tekniken under digitala events.

– Fler kunder vill anpassa sina mötesrum till en digital miljö. Tidigare har många hyrt både utrustning och kompetens för speciella tillfällen men nu märker vi att fler behöver tekniken hela tiden, berättar Lars Hammarlund.

Lars Hammarlund är chef för Informationsteknik i Sandviken.

Informationsteknik i Sandviken har som största kund Sandvik som med digitalisering kan spara tid, kostnader och resor.

– Vi har hjälpt Sandvik i bland annat Indien, Brasilien, Chicago, New York och Tyskland med deras show rooms där de presenterar och utbildar. Vi har installerat kameror och mikrofoner i deras maskiner. Det blir som att vara på plats och de globala kontoren kan ha utbildning och presentation utan att behöva resa. Vi sköter sedan tekniken från Sandviken.

Under pandemin har fokus för Sandvikenkontoret förändrats från installation till events.

– Tidigare arbetade vi huvudsakligen med installationer, att ge kunden ett digitalt mötesrum till exempel. Nu vill vi arbeta mer med event, med digitala konferenser, bolagsstämmor och liknande. På så vis breddar vi oss, med förhoppning att det också kan ge ringar på vattnet, att kunderna efter ett event också behöver anpassa sina fysiska mötesrum, säger Lars Hammarlund.

Informationsteknik ser möjligheter att utveckla företaget och behöver fler som följer med på resan.

Med nytt fokus mot större events behöver Informationsteknik växa och söker nu systemtekniker med it-profil. I Sandviken arbetar i dag fem personer men företaget jobbar också med övriga kontor i Stockholm, Malmö, Luleå, Umeå och Göteborg och självklart en hel del digitalt.

– I Sandviken är vi ett litet team men med stor utvecklingspotential. Vi vill att alla ska trivas, få vidareutbildning och kunna påverka sitt jobb. När pandemin släpper finns möjlighet att ses mer fysiskt med de övriga kontoren samtidigt som vi självklart också ses digitalt. Vi arbetar med kunder som finns globalt så det finns även möjlighet för resor internationellt.

Stockholm konkurrerar men Lars Hammarlund menar att Sandviken med omnejd också lockar, särskilt så här i pandemitid när alltfler vill lämna storstan.

– Det är nära till det mesta. Vi har skidbackar, natur, hockey, bandy samtidigt som Stockholm är nära.

Informationsteknik är noga med att efterleva sina värdeord; öppen, ärlig, tydlig, flexibel och hjälpsam. Alla medarbetare har ett starkt kundfokus och visionen på företaget är att vara kunskapsgivande inom branschen. Företaget satsar årligen på utbildningar och certifieringar av personalen.

Det ska vara välkomnande och för Informationsteknik är det viktigt att vårda och utbilda för en långsiktig relation.

– Gemensamma frukostar där vd:n steker pannkakor, friskvårdstimme, gemensamma måndagsmöten och årlig kick off skapar sammanhållning och en trevlig arbetsplats där sammanhållningen är utöver det normala, berättar Charlotte Arvidsson, marknadsansvarig.

NFORMATIONSTEKNIK SCANDINAVIA AB

Informationsteknik är en av Sveriges ledande leverantörer av anpassade paketlösningar inom ljud-, ljus- och bildteknik och ser till att det går att genomföra möten, konferenser, utbildningar och liknande, både digitalt men också fysiskt.

Informationsteknik finns i dag i Stockholm, Sandviken, Malmö, Luleå, Göteborg och Umeå med 80 anställda. I januari 2020 förvärvades Visuell Design i Sandviken där man i dag är fem anställda och nu söker fler.

Kunderna är bland andra Sandvik Coromant, SEB, Dagens industri och landstinget Dalarna.

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Informationsteknik och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.