Bildextra: Här är Smålands största konferensanläggning – mitt i Älmhult

Det kanske inte är alla som vet att Smålands största hotell och konferensanläggning ligger i Älmhult, hjärtat av IKEA. Vi har fått möjligheten att titta in i de inspirerande miljöerna som IKEA hotell och Live! erbjuder.

IKEA Hotell i Älmhult är det enda i sitt slag. Det är ett hotell fyllt av inspiration och kreativitet som lockar besökare från hela världen. Hit hittar bland annat barnfamiljer, affärsresande och konferensgäster nyfikna på IKEA. 

På Live! finns det gott om utrymme till stora och små samlingar.

Vid vårt besök fick vi bland annat veta mer om IKEA Hotells konferenspaket och skräddarsydda lösningar. Här kan allt från ett litet företag med fem personer till en grupp på 80 personer boka in sig – målet är att alla ska känna sig välkomna.
– Vi skräddarsyr varje konferens med allt från boende till mat. Våra möteslokaler är trevliga, ljusa och inredda av IKEA-varuhuset. Möteslokalerna är utrustade med helt ny teknik för att möta behovet av hybrid- och helt digitala möten, säger hotellchefen Jenny Persson. 

Läs mer om Live! här

IKEA Hotell – det enda av sitt slag i världen.

Miljön på IKEA Hotell lockar fram kreativitet och självklart andas allt IKEA. I hemtrevliga vardagsrum kan mindre grupper slå sig ned och hålla workshops. Den lummiga trädgården på innergården bjuder in till en kaffe i solen eller ett avslutande kvällsmingel.
– Vi har ett jättetrevligt litet torp ute på vår innergård. Där hålls bland annat mindre möten, middagar och privata fester. Det är en väldigt mysig och uppskattad miljö mitt i den lummiga trädgården där det under sommaren växer allt från björnbär till grönsaker i odlingslådorna, säger Jenny Persson. 

När vi har större event eller konferenser kan våra gäster bo hos dem och välja catering från hotellet

Johan Wirell projektledare på Live!.

IKEA Hotell har nära samarbete med Live! som har möjlighet att ta emot runt 1500 personer i sina lokaler. Live! erbjuder mindre och större konferenser men anordnar även spännande evenemang som konserter och mässor.
– Live! och IKEA Hotell kompletterar varandra bra. När vi har större event eller konferenser kan våra gäster bo hos dem och välja catering från hotellet, säger Johan Wirell projektledare på Live!.

Live! är precis som IKEA Hotell väldigt flexibla och erbjuder alltid gästerna kreativa och skräddarsydda paketlösningar. För Live! är även hotellet ett bra komplement när de har stora evenemang, som exempelvis Standupkvällen i slutet av april, berättar Johan och fortsätter:
– Vi vänder oss till alla målgrupper och har fantastiska lokaler som är enkla att dela av storleksmässigt. De är även utrustade med bra teknik och ljud för att gästerna verkligen ska trivas, säger Johan Wirell. 

Ett av konferensrummen på IKEA Hotell.

Nyfiken? Checka in på IKEA Hotell här

Fakta om IKEA Hotell och Live! 

Sedan 1964 har IKEA Hotell fått gäster att känna sig hemma i Älmhult, hjärtat av IKEA. I dag är det ett hus fullt av kreativa mötesplatser med mat från det småländska skafferiet och rum för alla – med inredning från IKEA, såklart.

Nyfiken? Checka in på IKEA Hotell här

Live! är en del av Ingka Centres satsning i området runt IKEA Älmhult och ett steg i förvandlingen från traditionell handelsplats till ett nytt aktivitets- och innovationscenter. Live! är en plats för skratt, upplevelser och umgänge – här finns utrymme för evenemang, större möten, konferenser, konserter, tävlingar, marknader, mässor, shower och mycket mer.

Läs mer om Live! här